Objavljeno: 19.11.2013 01:00

Microsoft Office Remote

Microsoft je predstavil mobilno aplikacijo za telefone Windows Phone 8, ki jih dobesedno spremeni v daljinski upravljavec za pisarniške programe Office (Word, Excel in PowerPoint) delujoče na osebnih računalnikih. S pomočjo novega programa Office Remote lahko daljinsko upravljamo omenjene programe, kar pride prav še posebej med predstavitvami.

Novost pride seveda najbolj do izraza pri krmiljenju predstavitev PowerPoint, kjer se lahko premikamo med stranmi, pregledujemo opombe, spremljamo časovni potek predstavitve, telefonov zaslon pa uporabimo celo kot priložnostni »laserski kazalec« za osvetlitev določenega dela na zaslonu.

Program je koristen tudi v kombinaciji z Wordom in Excelom. Pri slednjem se lahko preprosto premikamo med zvezki s potegom po zaslonu, skočimo na določen zaznamek med podatki, zumiramo v del preglednice, nekaj kretenj pa je uporabnih tudi pri delu s vrtilnimi tabelami. Pri Wordu se lahko preprosto premikamo med sekcijami, kazalom in komentarji. Program je seveda brezplačen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 19.11.2013 | 10:46

Kul. Zdej pa, če bojo omogočili uporabo še kej več, kot tistima dvema uporabnikoma WinPhone8 in naredili verzijo še za Androida in iOS, bo pa res fino :-)

Artplant | 19.11.2013 | 20:56

Ni kaj, rojen duhovitež.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji