Objavljeno: 23.9.2015 01:00

Microsoft Office 2016 uradno predstavljen

Microsoft je natanko po napovedih globalno predstavil zbirko pisarniških programov Office 2016. Novi programi so obenem najnovejši dodatek za storitev Office 365, ki je na voljo za naročnino v oblaku. Ob novih programih so pri Microsoftu predstavili tudi nekatere nove in storitve v oblaku za izboljšanje storilnosti pri sodelovanju in skupinskem delu.

Office 2016 prinaša nove različice namiznih programov za okolje Windows - Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio in Access. V storitvi Office 365 omenjene programe dopolnjujejo storitev OneDrive za spletno shranjevanje podatkov, Skype for Business za spletne komunikacije, iskalnik Delve, družabno omrežje Yammer in varnostne možnosti, primerne tudi za najbolj zahtevna okolja.

Morda največja novost so nove zmožnosti za soavtorstvo v namiznih programih Word, PowerPoint in OneNote, kar vključuje tipkanje v realnem času, pri katerem lahko uporabniki vidijo spremembe, medtem ko jih ostali uporabniki vnašajo.

Tu so še integracija z odjemalcem Skype v programih v storitvi Office Online, podpora za skupine Office 365 Groups kot integriran del odjemalca Outlook 2016kmalu pa pridejo na vrsto še Office 365 Planner, ki ekipam pomaga organizirati delo z možnostmi za ustvarjanje novih načrtov, organizacijo in dodeljevanje nalog, posodobljeni OneDrive for Business, ki bo izboljšal sinhronizacijo, izkušnjo v brskalniku in na mobilnih napravah, nadzor v podjetjih ter možnosti za razvijalce.

Microsoft je obenem tudi najavil program GigJam, ki prinaša nov način, s katerim lahko ekipe delajo in preoblikujejo poslovne procese, tako da odstranijo prepreke med napravami, programi in ljudmi. Novi Office je na voljo za okolje Windows (najraje kar 10), Mac OS in mobilne naprave.

0x3iA746WBE

yKV6yryulc0

eXcIkSe_uzA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji