Objavljeno: 21.7.2005

Microsoft krepi položaj na področju varnosti

Microsoft nadaljuje s strateškimi investicijami na področju računalniške varnosti z nakupom družbe FrontBridge in nakupom pravic za tehnologijo družbe Finjan. FrontBridge je eden od manjših, a inovativnih proizvajalcev rešitev in storitev za varno pošiljanje elektronske pošte in varno trenutno sporočanje. Kupcem nudijo različna orodja in storitve, med katerimi tudi protivirusno zaščito in orodja za boj proti nezaželeni pošti. Podrobnosti nakupa družbe FrontBridge niso razkrili, navajajo pa, da nameravajo tehnologijo uporabiti v povezavi s poštnim strežnikom Microsoft Exchange, kjer naj bi na ta način okrepili varnost izdelka.

Microsoft je praktično sočasno objavil tudi podatek, da so sklenili sporazum o uporabi tehnologij in ob tem tudi kupili manjšinski delež zasebnega podjetja Finjan, ki razvija zlasti orodja za boj proti vohunskim programom. Microsofta zanima tu zlasti tehnologija za pregledovanje internetnega prometa in zaustavitev sporne kode na vstopu v omrežje.

Omenjena dogovora sta le dva izmed mnogih, ki jih je Microsoft sklenil na področju varnosti v zadnjih nekaj mesecih. Že pred časom je celo kupil nekaj proizvajalcev orodij za boj proti virusom in vohunskim programom, kot kaže pa zdaj dopolnjuje ponudbo še za področje trenutnega sporočanja in boja proti nezaželeni pošti, čeprav naj bi določene tehnologije pridobili že v predhodnih nakupih (Sybari, GeCAD, Giant Software). Microsoft je med tem začel z preizkušanjem servisa OneCare za zaščito pred internetnimi nevarnostmi, ki so ga najavili maja. Servis bo namenjen končnim uporabnikom, poleg protivirusne zaščite pa bo vseboval tudi orodje za boj proti vohunskim programom MS Antispyware, ki je že nekaj časa na voljo kot razvojna različica uporabnikom prek interneta.

http://www.microsoft.com

http://www.frontbridge.com

http://www.finjan.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji