Objavljeno: 10.4.2016 01:00

Microsoft in Raspberry Pi 3

Med številnimi iniciativami družbe Microsoft je morda v javnosti manj znan podatek, da je velikan v zadnjem času postal velik privrženec miniaturnih ljubiteljskih računalnikov Raspberry Pi (RPI).

Na nedavni konferenci Build 2016 so tako na eni od predstavitev dokaj mimogrede najavili komplet Seeed Windows 10 IoT Grove Kit, ki poleg računalnika RPI3 vsebuje vse potrebno da sami sestavimo kompleksno, celo mobilno napravo. V kompletu je vsa potrebna elektronika, številna tipala in celo miniaturni zaslon na dotik, vzet najbrž iz mobilnih telefonov.

Komplet naj bi bil nared poleti, tedaj pa bo znana tudi cena, ki bo menda nadvse privlačna. Z njim želi Microsoft predvsem pritegniti razvijalce k razvoju inovativnih aplikacij za internetne stvari zasnovane na operacijskem sistemu Windows 10 IoT Core. V ta namen so pri Microsoft celo pripravili poseben portal, na kateremu objavljajo celovite načrte in kodo za zanimive projekte, kot so vhodna vrata, ki se odklenejo ob razpoznavi uporabnikovega obraza.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji