Objavljeno: 11.1.2006

MacBook Pro

Apple je ukinil serijo svojih najzmogljivejših prenosnikov višjega cenovnega razreda PowerBook, oz. jo je bolje rečeno preimenoval v MacBook Pro. Steve Jobs je namreč takoj po predstavitvi prvega Maca z Intelovim procesorjem razgrnil še zaveso pred prvim prenosnikom, ki ga poganja dvojedrni Intel Core Duo. Po Applovih besedah gre za najhitrejši prenosnik doslej, ki je tudi prvi z novo generacijo Intelovih procesorjev.

Prenosnik ima vgrajeno kamero iSight camera, infrardeči sprejemnik, s katerim komunicira priloženi daljinski upravljalec Apple Remote in grafično kartico ATI Radeon x1600. Posebnost je inovativen priklop napajalnega kabla s tehnologijo MagSafe, ki namesto fizične povezave kabel in prenosnik združuje le preko magneta. V primeru, da se kdo spotakne ob kabel, se ta iztakne iz vtičnice v računalniku in ne povzroči padca prenosnika oz. večje škode.

MacBook Pro je zaenkrat na voljo z diagonalo zaslona dolžine 15,4 palca z ločljivostjo 1440x900 pik in tehta dobra 2 kilograma in pol. Zanimivo je, da je celo tanjši od 17-palčnega PowerBooka, ki je bil najtanjši Applov prenosnik. Različica s procesorjem s frekvenco 1,67 GHz, 512 MB pomnilnika in 80 GB trdega diska stane 1999 dolarjev, zmogljivejša, s frekvenco procesorja 1,83 GHz, 1GB pomnilnika in 100 GB trdega diska pa 2499 dolarjev. Prenosnika bosta naprodaj od februarja naprej.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji