Objavljeno: 3.1.2017 01:00

Lenovo z novimi prenosniki in pametnim pomočnikom

Lenovo je na sejmu CES razgrnil nove zanimivosti, ki bodo v prodajo prišli v naslednjih mesecih. Ob kopici zanimivih prenosnikov so tokrat prvič tudi izdelki s področja pametnih pomočnikov/umetne inteligence in navidezne resničnosti.

Med prenosniki je brez dvoma prva zanimivost nova generacija prenosnika ThinkPad X1, nekakšnega paradnega konja v družini prenosnih računalnikov Lenovo. ThinkPad X1 Carbon z letnico 2017 je na voljo v klasični črni barvi, prvič pa tudi v novi srebrni barvi. Še vedno ostaja najlažji poslovni prenosnik s 14-palčnim zaslonom, saj tehta le 1,13 kg. S tankimi robovi so zunanje mere primerljive s 13-palčnimi konkurenti.

Nova generacija procesorjev Intel prinaša do 15 ur avtonomije delovanja, X1 Carbon pa je pridobil tudi najnovejši vmesnik Thunderbolt 3 ter podporo za brezžični standard WiGig. Bralnik prstnih odtisov deluje v navezi z namenskim čipom za obdelavo biometričnih podatkov in v sodelovanju s tehnologijo Windows Hello ter novo infrardečo kamero s sposobnostjo prepoznave obraza, kar ponuja povsem novo uporabniško izkušnjo prijave v računalnik in aplikacije.

V srebrni barvi si je možno omisliti tudi prenovljeni prenosnik ThinkPad X1 Yoga, ki nudi vrtljiv 14-palčni OLED-zaslon občutljiv na dotik. Tu sta izboljšana digitalno pero in potopna tipkovnica, ki nudita še boljšo uporabniško izkušnjo.

Naslednja novost je hibrid z imenom Miix 720, ki premore 12-palčni zaslonom ločljivosti QHD+ (2.880 x 1.920 pik) in odstranljivo tipkovnico s sledilno ploščico. Opremljen je lahko s procesorji tja do modela Intel Core i7, 16 GB RAM in 1 TB velikim diskom. Tudi tu je dodan vmesnik Thunderbolt, prijavo pa lahko opravimo tui z razpoznavo obraza prek vgrajene infrardeče kamere in tehnologije Windows Hello. Opcijsko pa lahko uporabimo še pisalo Lenovo Active Pen 23. Miix 720 brez dvoma cilja na kupce, ki si sicer ogledujejo Microsoftove tablice Surface.

Za ljubitelje iger je Lenovo prinesel na sejem dva prenosnika, ki tvorita nov tržno podznamko Lenovo Legion. Nova modela Lenovo Legion Y720 in Lenovo Legion Y520 prinašata najnovejše procesorje Intel, ultra zmogljivo grafiko NVIDIA generacije 10, za boljši zvok pa še tehnologijo Dolby Atmos. Uporabniki lahko računajo na 16 GB RAM in 512 GB velike enote SSD.

Še večje novosti, kot pri prenosnikih pa srečamo na drugih področjih zabavne elektronike. Na sejmu CES so tako predstavili svojega pametnega pomočnika imenovanega Lenovo Smart Assistant, ki so go razvili skupaj z družbo Amazon in njihovo programsko pomočnico Alexa. Podobnost je precejšnja, čeprav Lenovo obljublja tudi povezljivost z drugimi napravami Lenovo za pametni dom in osebno rabo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji