Oglasno sporočilo
Objavljeno: 20.1.2023 13:33

Lahkotnost upravljanja računalniškega omrežja Cisco Meraki kot taktična prednost

Nekatera računalniška omrežja so kompleksna, druga preprostejša. Pri kompleksnejših se lahko do neke mere poslužimo optimizacije nastavitev, vendar smo pri tem omejeni, saj mora omrežje prednostno opravljati svojo primarno nalogo. Takšno omrežje zahteva tudi največ vloženega časa in truda v njegovo načrtovanje, vzpostavitev in vzdrževanje. Pri preprostejših omrežjih pa smo lahko bolj fleksibilni. Zakaj bi ročno upravljali vsako stikalo ali usmerjevalnik posebej, ko pa to lahko udobno storimo iz centralnega nadzornega in upravljalnega sistema? Cisco Meraki ponuja ravno to – preprostost implementacije in nadzora omrežja prek enostavnega spletnega vmesnika Meraki Dashboard.

Hitrost implementacije in preprostost upravljanja

Dandanes je hitrost implementacije tehnične rešitve strateška prednost, saj podjetjem omogoča hitrejši zagon ali pa hitrejšo vrnitev k obratovanju. Z uporabo tehnologije ZeroTouch Provisioning lahko Cisco Meraki napravo konfiguriramo že, medtem ko čakamo na njeno dobavo. To nam omogoča spletni vmesnik, saj je vedno dosegljiv za vsako napravo, ki jo dodamo v upravljanje, tudi ko ta naprava (še) ni priključena v omrežje. Rešitev Cisco Meraki namreč deluje na način, da je vsa upravljana oprema nadzorovana prek posebnega protokola, ki na osnovi varne povezave komunicira s centralnim nadzornim sistemom v oblaku.

Zakaj izbrati rešitev Cisco Meraki?

S pestrim naborom strojne ter programske opreme in analitičnih orodij Cisco Meraki ponuja rešitve za mala, srednja in velika podjetja. Posebej zanimiva je ta rešitev za podjetja, ki ne upravljajo svojega lastnega podatkovnega centra ali pa nimajo dovolj kadrov za upravljanje aktivne omrežne opreme. V portfelju Cisco Meraki najdemo različna stikala, usmerjevalnike, požarne pregrade, Wi--Fi dostopne točke, nadzorne kamere IP in naprave SD-WAN. Razpon zmogljivosti je širok, od najmanjših pa vse do najzmogljivejših namenskih naprav, ki lahko zadovoljijo še tako zahtevne stranke z zelo visokimi pričakovanji. Vse oprema se upravlja in nadzira iz ene centralne točke, dostopne prek interneta z varno povezavo. Poleg upravljanja Meraki Dashboard omogoča še brezprekinitveno nadgradnjo mikrokode naprav ter diagnostiko in ustvarjanje sistemskih poročil. Odpravljanje težav je lažje, saj se sistem sam uči in v nekaterih primerih lahko celo sam popravi napako (self-healing).

Znižajte operativne stroške vzdrževanja omrežja

Meraki Dashboard omogoča popoln pregled in nadzor nad vašim celotnim omrežjem ali več omrežji hkrati. Z nekaj kliki lahko konfigurirate in odpravljate težave paralelno na več napravah ter znatno skrajšate čas, porabljen ob upravljanju in diagnosticiranju težav na klasičen način. Prav tako ob nakupu vsake Cisco Meraki naprave prejmete sistemsko podporo 24/7 za čas trajanja licence.

Za več informacij o rešitvi Cisco Meraki in kako do brezplačnega testiranja poskenirajte spodnjo kodo QR.

www.alef.com/si/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji