Objavljeno: 13.12.2000

Krovna organizacija slovenskih spletnih podjetij

Slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s hitro rastočim področjem internetne ekonomije in spletnimi tehnologijami, so dobila nedavno novo krovno organizacijo. Decembra so v okviru Združenja za računalništvo in informatiko pri GZS ustanovili sekcijo SPLET, katere pobudniki so podjetja Add, Ambient, Arctur, Amadej, Creative-Novi Mediji, EON, Kivi, Literal, M'taj, N3, in Sun consulting (Sonce.net).

Prvenstvene aktivnosti sekcije bodo opredelitev dobrih poslovnih običajev v spletu in dvig splošne kulture na področjih dejavnosti članov Sekcije z izdajanjem priporočil za sklepanje tipskih pogodb, za pripravo razpisov in cenikov storitev. Sekcija se bo povezala s Statističnim uradom RS za ugotovitev najustreznejših oblik opredelitve dejavnosti v različnih registrih ter pripravila predlog za spremembo primerjalnega navajanja avtorskih del v ZASP (Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah), tako da bodo med njih nesporno vnesene tudi spletne strani.

Napovedujejo tudi boj proti tistim, ki kupujejo domenska imena, povezana s Slovenijo, in nato izsiljujejo z visokimi cenami.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji