Objavljeno: 13.12.2010

Iz našega arhiva: 43 najboljših programov za Apple iPad

Apple iPad je že s tovarniško vgrajenimi programi zelo zanimiva naprava, pravi čar pa dobi šele tedaj, ko nanj naložimo dodatne programe iz spletne trgovine AppStore. Toda najti prave med več kot 26.000 programi in še dodatnimi 200.000+ za iPhone, ki prav tako delujejo na iPadu, je vse prej kot preprosto. Zato smo pripravili izbor tistih, za katere menimo, da so danes najboljši.

Apple se dobro zaveda, da so prav dodatni programi tisti, ki prodajajo njihovo razmeroma drago strojno opremo, kot so telefoni iPhone in tablični računalniki iPad. Zato je od samega nastanka teh naprav poskrbel tudi za spletno trgovino AppStore, v kateri lahko uporabniki enostavno kupujejo dodatne programe. Dovolj je le en klik in seveda veljavna kreditna kartica (rabimo jo tudi, če prenašamo brezplačne programe, zgolj za avtentikacijo računa oziroma uporabnika). Počakamo še nekaj sekund in program je nared za uporabo. Bolj preprosto bi skoraj ne moglo biti.

Ne glede na dosedanjih uspeh telefonov iPhone je privlačnost tabličnih iPadov tolikšna, da so avtorji v manj kot pol leta zanje izdelali ali predelali več kot 26.000 aplikacij, ki so narejene posebej za iPad, torej za zaslon z ločljivostjo 1024 x 768 pik. Pravzaprav bi lahko bilo teh programov še bistveno več, če Apple ne bi izvajal aktivne cenzure (certifikacije, kot ji pravijo) prav vsakega programa, ki se znajde v spletni trgovini. Če program nima spodobne vsebine (karkoli že to pomeni) ali ne sledi politiki in interesom izdelovalca, ga preprosto ne objavijo. Pa pustimo to za kdaj drugič.

Nadaljevanje članka si lahko preberete na sledeči povezavi:

http://www.monitor.si/clanek/43-najboljsih-programov-za-apple-ipad/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji