Objavljeno: 15.1.2012

ISL AlwaysOn 2.0 omogoča neomejeno izmenjavo datotek

Podjetje XLAB, znano po svojih storitvah za nadzor in sodelovanje na daljavo, je izdalo novo različico programske opreme za oddaljen dostop ISL AlwaysOn 2.0, ki prvič prinaša možnost neomejene izmenjave datotek med oddaljenimi uporabniki ter nekatere druge novosti. Gre za storitev podobno priljubljeni storitvi Dropbox, vendar s pomembno razliko, da skupna velikost datotek v izmenjavi ni omejena. Edina omejitev je velikost trdega diska posameznega računalnika.

Novi ISL AlwaysOn 2.0 uporabniku omogoča hiter dostop do oddaljenih datotek in izmenjavo izbranih datotek s komerkoli. Za dostop do datotek na oddaljenem računalniku ni več treba pričeti seje na daljavo s tem računalnikom. Uporabnik se od koderkoli preko spletne strani www.islonline.com prijavi v svoj račun ISL Online, kjer vidi seznam oddaljenih računalnikov in datotek, ki jih ima posamezen računalnik v izmenjavi ter so na voljo za prenos.

Vsaka mapa v izmenjavi ima svojo lastno URL povezavo, ki jo uporabnik lahko po elektronski pošti pošlje osebi, s katero želi vsebino mape deliti. Tako si lahko uporabniki med seboj izmenjujejo datoteke, ki so prevelike za pošiljanje preko elektronske pošte. Če lastnik računa ISL Online drugim omogoči popoln nadzor nad datotekami v izmenjavi, lahko ti poleg prenosa, datoteke tudi spremenijo ali v skupno mapo naložijo nove.

Poleg preproste in hitre izmenjave podatkov, ISL AlwaysOn 2.0 omogoča tudi izvajanje nekaterih ukazov neposredno iz spletnega računa, kot so zagon oddaljenega računalnika iz stanja mirovanja (Wake On LAN), spremembo dostopnega gesla do enega ali več oddaljenih računalnikov, izklop računalnika na daljavo in pridobivanje sistemskih informacij oddaljenega računalnika.

http://www.islonline.com/isl-alwayson/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji