Objavljeno: 1.5.2013 01:00

IllumniRoom za popolno doživetje

Microsoft pospešeno razvija nov koncept tako imenovanega periferne projekcije slike, ki dopolnjuje doživetje na glavnem zaslonu, zlasti pri igranju iger. Zamisel je v temu, da bi v ostanek prostora, ki obkrožuje zaslon, projecirali dodatne vsebine, ki so skladne z dogajanjem na glavnem zaslonu. Recimo prikaz snežink v zimski pokrajini ali pa obris ognja, pri eksploziji na glavnem zaslonu.

Za igralca bi občutek bil približno enak, kot če bi bil zaslon bistveno večji, oziroma bi bil celoten prostor povezan z igro in potencialno kasneje tudi filmskim gradivom. Zadevi pravijo IllumniRoom in gre za projekt, ki ga razvijajo v okviru raziskovalne enote Microsoft Research.

Za zdaj gre le za prototip, kjer za projekcijo periferne slike uporabljajo klasičen projektor, vendar za prihodnost ne izključujejo, da bi lahko na osnovi tega nastala specializirana periferna enota, ki bi jo Microsoft prodajal kot dodatek, denimo za igralno konzolo Xbox. Tega bi preprosto postavili na mizo v dnevni sobi, širokokotni objektiv pa bi pričaral magično vzdušje ob igranju iger.

Kljub temu, da gre za zelo zanimiv koncept, je zelo malo možnosti, da bi IllumniRoom že na začetku postal del nove konzole Xbox Infinity , ki jo bo Microsoft predvidoma predstavil še v maju. Namesto tega bo najbrž to dodatek, ki pride na vrsto nekoliko kasneje, zanj pa bo najbrž treba tudi prilagoditi programsko opremo.

http://research.microsoft.com

ZhvrOkaDxAY

sJ4hWa6y710#!

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji