Oglasno sporočilo
Objavljeno: 18.5.2020 06:51

Hlajenje podatkovnih centrov nove generacije

Zanesljive svetovno znane hladilne rešitve Rittal HPC Cooled-by-ZutaCore z inovativno dvofazno tehnologijo kontaktnega tekočinskega hlajenja brez vode.

Rittal – vodilni svetovni ponudnik IT infrastrukture in industrijskih rešitev ter ZutaCore, podjetje za dvofazno tekočinsko hlajenje brez vode, sta napovedala strateško partnerstvo. Skupaj ponujata visoko učinkovite hladilne rešitve za podatkovne centre in strankam omogočata hlajenje procesorjev z močjo več kot 900 W. Zdaj lahko lastniki in operaterji podatkovnih centrov izkoristijo računalniško moč pri občutno višjih gostotah moči od CPE do strežnikov, ohišij in podatkovnih centrov.

Globalni trg hlajenja podatkovnih centrov s tekočinami naj bi se do leta 2024 povečal z 1,2 milijarde USD v letu 2019 na 3,2 milijarde USD s skupno letno stopnjo rasti (CAGR) v višini skoraj 25 odstotkov v predvidenem obdobju (MarketsandMarkets). Z rastjo aplikacij, kot sta umetna inteligenca in strojno učenje, odločilne osebe v podatkovnih centrih potrebujejo sistem hlajenja, ki bo ustrezal izzivom visoko zmogljivih procesorjev. Rittal HPC Cooled- by-ZutaCore obravnava to priložnost in se ga lahko hitro in enostavno vzpostavi, saj presega omejitve hlajenja z zrakom in odpravi uporabo vode.

»Lastniki podatkovnih centrov so zelo zainteresirani za tekoče hladilne rešitve kot način za upravljanje novih visoko zmogljivih obremenitev, ki motijo preostalo okolje podatkovnega centra. Vendar pa mnogi oklevajo pri uvajanju novih tehnologij v svoje okolje – še posebej tisti, ki uporabljajo tekoče hlajenje v bližini ključne elektronike. Partnerstvo med dolgoletnim in zaupanja vrednim ponudnikom podatkovnih centrov Rittal in ZutaCore bo ublažilo oklevanja pri sprejemanju in odprlo nove priložnosti za veliko večjo učinkovitost hlajenja podatkovnih centrov,« razlaga Jennifer Cooke, direktorica razvoja v IDC Cloud to Edge Datacenter Trends and Strategies team v IDC.

»ZutaCore je dinamičen partner s poglobljenim strokovnim znanjem na področju tekočega hlajenja. Združitev te pionirske dvofazne hladilne tehnologije z našimi razširljivimi IT ohišji in sistemi hlajenja bo ustvarila revolucijo podatkovnih centrov v svetovnem merilu,« je povedal dr. Thomas Steffen, generalni direktor razvoja in raziskav pri podjetju Rittal. »Ker se potrebe po energetski učinkovitosti povečujejo navzgor do 400 W v CPU in GPU enotah, moramo uporabnikom nujno ponuditi rešitve, ki se bodo razvijale skupaj z uporabniki in zagotavljale dobro odvajanje toplote in izpolnjevale druge zahteve,« še dodaja dr. Steffen.

Kot vodilni svetovni sistemski ponudnik je Rittal pripravljen sprejeti najrazličnejše zahteve in se uveljaviti kot glavno podjetje za hlajenje podatkovnih centrov. Z vključevanjem ZutaCore rešitev v lastne platforme prepoznava dopolnilne tehnologije LCP hlajenja. Skupaj lahko v vsakem okolju dosledno ublažita meje hlajenja od vročih točk do roba. Edinstvene prednosti hlajenja s tekočino brez vode so ključne za doseganje neprimerljive stopnje odvajanja toplote, hkrati pa zmanjšujejo tveganje za okvaro informacijske tehnologije.

»To je pomemben mejnik za ZutaCore, saj smo sklenili partnerstvo z vodilnim globalnim podjetjem na področju celovitih rešitev za inovativna IT okolja – od robnega do hyperscale računalništva,« je povedal Erez Freibach, soustanovitelj in predsednik uprave v podjetju ZutaCore. »To partnerstvo bo podatkovnim centrom prineslo ogromno vrednost, saj se lahko uporabniki zdaj zanesejo na zaupanja vredne rešitve podjetja Rittal skupaj z naprednim tekočim hlajenjem podjetja ZutaCore in s tem izboljšajo podatkovne centre, zmanjšajo kompleksnost in znižajo stroške. S sklenitvijo partnerstva s podjetjem Rittal smo pripravljeni na spremembo dialoga in želimo prodreti v osrčje vse večjega povpraševanja po zagotavljanju učinkovitih hladilnih rešitev za ohišja in popolnoma opremljene podatkovne centre po vsem svetu.«

RITTAL – prodaja stikalnih omar d.o.o.

Letališka cesta 16 SI - 1000 Ljubljana

+ 386(0)1 546 63 70

+ 386(0)1 541 17 10

info@rittal.si

www.rittal.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji