Objavljeno: 25.10.2006

Hevrekino slovo

Prireditev Hevreka!, ki je lani nastala z združitvijo nedavnih hudih konkurentov - sejmov Sodobna elektronika in Infos, je svoja vrata odprla tudi letos. Kljub temu lahko zapišemo da gre za Hevrekino slovo, vsaj slovo od računalniških voda, ki so se v zadnjih letih očitno izkazale za nedonosne. Nova Hevreka je namreč dogodek, ki poskuša postati "osrednja slovenska prireditev na področju inovativnosti". Obisk razstavnih prostorov je novo usmeritev tudi potrdil, saj so se predstavljale fakultete in različni inštituti, pa tudi podjetja, ki imajo za pokazati katero izmed svojih inovacij. Omenimo npr. Elan s svojimi novimi smučmi.

Predsednik programskega odbora je profesor Janez Bešter, soorganizatorja pa sta, poleg Infosa, še dve ministrstvi, kar o prireditvi morda največ pove - gre za shod inovatorjev in poskus prikaza slovenskega znanja, nikakor pa ne stanja na slovenskem ITK.

Računalništva tako bolj ali manj ni bilo, četudi je Telekom s svojimi hčerinskimi podjetji v sklopu prireditve redno prirejal predavanja na temo internetne televizije, telefonije, ipd. Predavanja vsaj prvi dan prireditve niso bila množično obiskana, kar pravzaprav velja tudi za sam sejemski del prireditve. Kljub temu da bodo tudi tokrat, kot kaže, najbolj množični obiskovalci organizirani šolski razredi, od osnovnih do srednjih.

http://www.hevreka.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji