Objavljeno: 6.10.2010

Google TV razkrit

Google je odkril tančico nad novo storitvijo Google TV, ki prinaša internetne storitve neposredno v dnevno sobo. Storitev, ki so jo prvič najavili na majski konferenci Google I/O je praktično nared, v naslednjih tednih pa bodo skupaj s partnerji predstavljali specifične izdelke in storitve povezane s o platformo. Google obljublja, da bodo uporabniki deležni povsem novega tipa storitev, ki združujejo klasični TV program in interaktivne, spletne vsebine. Tako bo denimo mogoče s pomočjo Google TVja spremljati statistiko igralcev med samo tekmo, pregledovati Wikipedio med spremljanje TV kviza in tako dalje.

Tik pred začetkom prodaje je največja novost vedno daljši spisek strateških partnerjev. Tako prilagojene vsebine že najavili velikani, kot so Turner Broadcasting (CNN), NBC Universal, HBO, in ameriška košarkaška liga NBA. Tem naj bi se kmalu pridružili tudi drugi, kot so Twitter, Pandora, Napster, Vevo in kopica specializiranih ponudnikov. Jasno, najprej bodo pokrili ameriški trg, kasneje se najbrž podajo tudi čez ocene.

Google TV je pravzaprav platforma za televizijo prihodnosti, podobno, kot je Android okolje za mobilne naprave. Na Google TV lahko pričakujemo dostop do večine spletnih storitev proizvajalca, kot so Gmail, YouTube, Maps in Picasa. Kasneje bo menda prišla na vrsto tudi možnost nameščanja dodatnih programov, po vzoru tega, kar ponuja Android Marketplace. Google TV no podpiral Adobe Flash in med drugim omogočal snemanje TV oddaj na uporabnikovo odložišče v oblaku. V povezavi z družbami Netflix in Amazon bodo ponujali video na zahtevo. Namesto z daljincem bo mogoče Google TV krmiliti tudi z ustreznim programjem na mobilnikih.

Nekaj časa je že znano, da bo Google TV mogoče kupiti v izdelkih partnerskih izdelkov. V prvi rundi bo Sony ponudil storitev v izbranih televizorjih, Logitech pa bo prvi, ki bo ponudil zunanji sprejemnik Logitech Revue.

http://www.google.com/tv/index.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji