Objavljeno: 26.11.2018 09:00 | Teme: programiranje, zakonodaja

GitHub tudi za zakone

Ameriško okrožje Kolumbije, zvezno okrožje, v katerem leži glavno mesto ZDA, svoje zakone objavlja na spletišču GitHub, sicer namenjenemu hrambi programske kode.

Pri tem ne gre le za hrambo dodatne kopije zakonov, temveč za glavno skladišče digitalnih različic zakonov, povezano tudi neposredno s spletno stranjo za dostop do zakonov. Do teh zakonov lahko dostopa vsak, hkrati lahko vsak tudi predlaga spremembe. Za poseganje v zakone je postopek sicer bolj zapleten, a vseeno se lahko med drugim poda tudi manjše tehnične popravke. Zakoni so hranjeni v obliki XML, za procesom stoji ameriška neprofitna organizacija Open Law Library.

GitHub je, kot rečeno, priljubljeno spletno skladišče programske kode in drugih tekstovnih datotek, namenjeno uporabi v navezi s sistemom Git. Tega je razvil Linux Torvalds, namenjen je lažji organizacij oziroma upravljanju s programsko kodo, a deluje enako dobro z vsemi datotekami, ki so v tekstovni obliki. Spletišče GitHub je pred kratkim kupil Microsoft za 7,5 milijard dolarjev, obstajajo sicer tudi druge spletne shrambe, ki delujejo z Git, seveda si lahko postavimo tudi lastni Git strežnik. Omenjeno okrožje ima poleg glavne veje zakonov (master) še razvojno (development).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

JXGuB2E3qYI

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji