Objavljeno: 24.2.1999

Gates meri na britansko televizijo

Westminster Cable šteje za najbolj ugledno britansko kabelsko televizijsko omrežje, saj pokriva najstrožje središče britanskega glavnega mesta. British Telecom, ki je nekoč upravljal 7 od skupaj 30 britanskih kabelskih omrežij je obdržal le dve (Westminster Cable in Milton Keynes Cable), ki pa ju sedaj prodaja, da bi ustanovil interaktiven televizijski program za nakup na daljavo (home shopping) in bančništvo. Program naj bi izvajali v sodelovanju z medijsko hišo British Sky Broadcasting. Kot najresnejši ponudnik za nakup pa se pojavlja prav Bill Gates, ki tako očitno želi vstopiti v britanski medijski prostor pri glavnih vratih.

Nekako istočasno je Microsoft ponudil nove programske rešitve za dostop v internet prek televizijskih aparatov, povezanih v kabelska omrežja. Nove storitve so na voljo v treh oblikah: storitve WebTV, portalske storitve MSN in vsebina MSN. Storitve WebTV omogočajo med drugim tudi predvajanje televizijskih sporedov z možnostjo iskanja in prikazom opomnikov. Po besedah predstavnikov Microsofta so nove omrežne storitve združljive z obstoječimi kabelskimi omrežji in so lahko prilagodljive z vsebinami, ki so pomembne za ponudnike in njihove stranke.

British Telecom daje Microsoftu prednost pred drugimi ponudniki (omenjajo Telewest, NTL Inc. in Cable & Wireless Communications PLC), saj je malo verjetno, da bi Microsoft istočasno s svojimi storitvami ponujal telefonijo IP in tako neposredno ogrožal glavni vir prihodkov britanskega telekomunikacijskega operaterja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji