Objavljeno: 1.2.2006

Gartnerjev magični kvadrant za poslovno inteligenco

Družba Gartner je objavila novo analizo ponudnikov rešitev za poslovno inteligenco in poročanje, ki razvršča podjetja med vodilne, izzivalce, vizionarje in nišne ponudnike. V vodilni kvadrant so tokrat uvrstili ponudbo družb SAS, Business Objects, Cognos in Information Builders. Izzivalci teh ponudnikov so predvsem SAP, Microsoft in Oracle, medtem ko med vizionarje sodijo Hyperion, Microstrategy, Siebel in QlikTech. Pri Gartnerju menijo, da je področje poslovne inteligence eno najbolj aktivnih in iskanih s strani uporabnikov IT, v naslednjih petih letih pa naj bi še povpraševanje še naprej hitro naraščalo, po oceni okoli 7,3% letno.

Orodja s tega področja se hitro razvijajo iz pripomočkov za posamezne službe v splošno uporabna orodja za strateško odločanje v podjetjih na vseh nivojih. Skladno s tem se veča tudi število uporabnikov v podjetjih, kjer se orodja za poslovnointelegenco vse uporabljajo na vseh nivojih upravljanja. Veliko povpraševanje je priložnost tudi za nove in manjše ponudnike, kot so Applix, Arcplan, Panorama in ProClarity, ki trg osvajajo zlasti z bolj konkurenčnimi cenami izdelkov.

Gartner pri tem opozarja, da je magični kvadrant le grafični prikaz stanja na trgu v določenem časovnem obdobju. Prikazuje rezultate analize podjetja Gartner o tem, kako določeni proizvajalci izpolnjujejo merila za ta trg, ki jih je prav tako opredelilo podjetje Gartner. Podjetje Gartner zato izrecno ne priporoča nobenega proizvajalca, izdelka ali storitve, predstavljene v magičnem kvadrantu, in uporabnikom tehnologije ne svetuje, naj izbirajo samo proizvajalce iz kvadranta vodilnih. Magični kvadrant je orodje, namenjeno izključno za raziskave, in ni mišljen kot priporočilo za ravnanje.

http://www.gartner.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji