Objavljeno: 1.2.2008

Garmin tudi z mobilnimi telefoni

Podjetje Garmin, eden najbolj priznanih ponudnikov navigacijskih GPS naprav, je najavilo svoj vstop na področje mobilne telefonije z izdelkom Nüvifone. Novi mobilnik je po pričakovanjih vsestranska naprava, ki združuje mobilno telefonijo, navigacijsko s sprejemnikom GPS, zmožnost snemanja in predvajanja video posnetkov ter dostop do interneta. Nüvifone ima vgrajen velik, 3,5-palčni zaslon LCD občutljiv na dotik, ki podobno kot Apple iPhone zavzema celotno površino telefona. Nekaj pomožnih tipk je le na robu telefona, sicer pa večino funkcij izbiramo prek zaslonskega uporabniškega vmesnika.

Na glavnem zaslonu so tri glavne funkcije - kliči, išči in poglej zemljevid, ki ustrezajo priklicu telefonskih, spletnih in navigacijskih funkcij. Poleg omrežja GSM Nüvifone podpira tudi omrežja HSDPA, kar omogoča ustrezno hitrost komunikacije z internetom. Vgrajeno je še kopica drugih orodij, kot so odjemalec za elektronsko pošto, koledar, večpredstavni predvajalnik, telefon pa se še posebej odreže pri povezavi z zemljevidi, saj bo omogočal hrambo in prikaz številnih zanimivih točk. Za lažje iskanje ima posebej prilagojen spletni servis Google Local Search, ki omogoča iskati trgovine, restavracije in druge zanimivosti s kasnejšim prikazom na zemljevidu in samodejno izdelavo poti za navigacijo.

Vgrajen digitalni fotoaparat (ločljivost še ni znana) zna snemati tudi video posnetke, oboje pa zna opremiti z geografskimi oznakami (geotagging) za kasnejšo umestitev in prikaz na zemljevidu. Večpredstavni predvajalnik zna predvajati posnetke MP3, MPEG4 in AAC. Po sedanjih načrtih bo Nüvifone nared v začetku jeseni, tedaj pa bo znana tudi cena.

http://www.garmin.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji