Objavljeno: 30.5.2013 01:00

Firefox tablica

Okoli sveta je završala novica, da sta moči združili organizacija Mozilla in največji pogodbeni proizvajalec računalniških izdelkov na svetu, kitajska družba Foxconn. Plod njunega sodelovanja naj bi bil tablični računalnik, ki bo uporabljal operacijski sistem Firefox OS. Foxconn je sicer v zadnjih letih znan najbolj po tem, da za Apple izdeluje telefone iPhone in tablice iPad.

Podrobnosti o tablici so še povsem ovite v tančico skrivnosti, tako da ni znana niti velikost zaslona nove naprave, čeprav naj bi izdelek uradno predstavili že v prvih dneh junija. Kot je znano, je Firefox OS še projekt v razvoju, čeprav španski proizvajalec Geeksphone že prodaja dva modela telefonov z novo mobilno platformo.

Mozilla je na letošnji konferenci MWC s platformo Firefox OS požela precej interesa in dosegla pomembna zavezništva (LG Electronics, Huawei, ZTE, Alcatel, številni telekomunikacijski operaterji). Partnerstvo z Foxconnom bo najbrž krona dosedanjih poslovnih povezav. Za kitajskega velikana pa je sodelovanje z Mozillo priložnost, da povrne nekaj proizvodnih priložnosti, ki so se v zadnjem času zmanjšale glede na nekoliko upadlo prodajo tablic in telefonov družbe Apple.

https://developer.mozilla.org/en/docs/Mozilla/Firefox_OS

http://www.foxconn.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji