Objavljeno: 4.5.2019 05:00

Facebook domnevno pripravlja plačilni sistem na kriptovalutah

Čedalje glasnejše so govorice, da Facebook zelo resno pripravlja lasten plačilni sistem, ki bo temeljil na konceptu kriptovalut. Po poročanju The Wall Street Journala se Facebook že dogovarja z nekaterimi finančnimi in trgovskimi giganti, ki bi sodelovali v projektu. Za zdaj nosi kodno ime Libra.

Po neuradnih podatkih se Facebook že pogovarja z Mastercardom in Viso. Facebook se želi s plačilnim sistemom še bolj usidrati v življenja svojih uporabnikov. Razviti želi kriptovaluto, ki jo bo mogoče uporabljati tako za nakupe prek Facebooka kakor tudi drugod na internetu. Kako bo sistem zaživel v praksi, je še prezgodaj ugibati, bo pa zagotovo povezan z oglasi, od katerih Facebook tudi sicer živi. Ena izmed možnosti je, da bodo imeli uporabniki ob kliku na oglas neposredno možnost izdelek takoj kupiti.

Ker so kriptovalute znane po svoji volatilnosti, si Facebook prizadeva nabrati milijardo dolarjev, s katerimi bo jamčil za vrednost kriptovalute. S tem namerava zmanjšati nihajnost.

Facebook je v izjavi za javnost dejal le, da si kot številna druga podjetja tudi Facebook prizadeva izkoristiti tehnologijo veriženja blokov, kar raziskuje manjša skupina v podjetju. Da Facebook želi svojo kriptovaluto, so sicer v preteklosti že poročali številni mediji. Glede na vztrajno kapljanje informacij bo nekaj na tem. Le kaj bi lahko šlo narobe s tem, da bi Facebook še globlje zakorakal v življenja uporabnikov in pridobil še več informacij o njih?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji