Objavljeno: 18.3.2001

Ericsson predstavlja "blipanje"

Pri Ericssonu so svoji viziji mobilne prihodnosti - "wapanju" - dodali tudi "blipanje". Predstavili so prototip naprave BLIP, oziroma Bluetooth Local Infotainment Point (krajevno vozlišče Bluetooth za informacije in zabavo), ki prek vmesnika Bluetooth v okolico pošilja informacije. Ko se ji približa uporabnik z mobilnim telefonom ali ročnim računalnikom s podporo za Bluetooth, se njegova naprava sama poveže z BLIP-om in prikaže informacije v WAP ali spletnem zapisu. Ericsson načrtuje, da bodo BLIP uporabljali oglaševalci in lastniki lokalov, izjemno uporaben pa bo tudi v javnem prevozu.

Naprava sama je v velikosti ročnega računalnika in za operacijski sistem uporablja Linux. Razvojna orodja za BLIP so brezplačna, saj želi Ericsson pridobiti čim večjo podporo za izdelek.

Prvi BLIP-i, ki naj bi bili že kmalu na voljo, bodo delovali zgolj v obsegu 10 metrov in samo z enim uporabnikom hkrati, vendar pri Ericssonu zagotavljajo, da je to šele začetek. Naprava BLIP bo stala okrog 500 dolarjev, samo "blipanje" pa bo za uporabnike brezplačno.

http://www.ericsson.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji