Objavljeno: 10.4.2013 01:00

Dolby za 3D brez očal

Dolby in Philips sta združila moči in predstavila nov standard za dostavo in predvajanje video posnetkov 3D, ki ne zahtevajo posebnih očal. Novi zapis Dolby 3D dodaja video posnetkom vse potrebne dodatne informacije za pravilni prikaz na tako imenovanih autostereoskopskih zaslonih, v prvi vrsti prihodnji generaciji televizorjev, ki bodo omogočali tak ogled 3D vsebin.

Tehnologija menda med drugim omogoča zelo širok zorni kot ogleda na tovrstnih zaslonih, kar je bila doslej velika omejitev, zlasti pri domači rabi, kjer posnetke tipično gleda več ljudi iz različnih položajev v prostoru. Po besedah predstavnikov obeh družb naj bi z novo tehnologijo in standardom prikaz 3D in uporabniško izkušnjo popeljali na povsem novo raven.

Tehnologijo je že podprl James Cameron (podjetje CPG), najbolj znan po kultnem filmu Avatar, pa tudi drugih filmskih mojstrovinah. Menda so v ozadju kot podporniki tudi vsi veliki filmski studii. Spomnimo se, da je bil prav Dolby tisti, ki je prvi filme 3D s posebnimi očali pripeljal do uspeha v kino dvoranah. Zdaj želijo zgodbo o uspehu ponoviti doma, tokrat brez očal.

http://www.dolby.com/us/en/professional/technology/dolby-3d-glasses-free-3d.html

http://blog.dolby.com/2013/04/another-look-at-3d-without-glasses/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji