Objavljeno: 26.2.1999

Dell Latitude LT

Dell se je odzval na lahke prenosnike podjetij HP, IBM in Toshiba ter tudi sam predstavil majhen računalnik Latitude LT. Prenosnik, ki tehta le 1,4 kg, ima kljub majhnim meram presenetljivo zmogljivo strojno zasnovo. Poganja ga 266 MHz procesor Pentium MMX, v osnovni različici pa ima 64 MB pomnilnik in 4,3 GB disk. V primerjavi s tekmeci ima nekoliko večji zaslon, z diagonalo 11,3 palcev.

V računalnik je že vgrajen modem s hitrostjo 56 Kb/s. Ohišje iz magnezija je izdelano tako, da je na sprednji strani nekoliko tanjše od zadnjega dela (2,1 cm proti 2,8 cm), zato pa so s tem pridobili prostor za priključke (USB, VGA, PS/2 ...), ki jih tekmeci običajno nudijo le v zunanji priključni postaji.

Prenosniku lahko dodamo tudi drugi, zunanji akumulator, s čimer močno podaljšamo delovanje računalnika (skupno kar sedem ur). Zunanja disketna enota je priložena, v njej pa so še zaporedni, vzporedni in drugi PS/2 vmesnik. Na voljo je tudi zunanja enota CD-ROM, ki priključimo prek vmesnika PC Card. Računalnik je v osnovi na voljo z operacijskim sistemom Windows 98, vendar Dell podpira tudi Windows NT.

http://www.dell.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji