Objavljeno: 15.1.2008

Daljinski dostop do iger

Podjetje StreamMyGame.com ponuja brezplačni predvajalnik za različne operacijske sisteme, prek katerega lahko igramo računalniške igre za okolje PC na poljubnem oddaljenem računalniku, pri čemer se na drugi konec povezave prenašajo zvok in slika. Podprte so igre napisane za grafične vmesnike DirectX 8, 9 in 10, med drugim pa tudi tako zahtevne igre, kot so PES 2008 in Crysis. Sistem uporablja učinkovit prenos grafike do ločljivosti 3200 x 2400 pik na drugi računalnik, ki lahko uporablja operacijski sistem Windows XP, Windows Vista ali celo Linux.

Prav v slednji kombinaciji StreamMyGame podpira zelo neobičajne predvajalnike, med drugim igralne konzole Sony PlayStation 3, če imamo na njej nameščen tudi Linux. Podobne izvedbe napovedujejo za nekatere cenejše predvajalnike (SetTop Boxe), ki temeljijo na Linuxu. Seveda lahko kot ciljne sisteme uporabimo poljuben osebni namizni ali prenosni računalnik PC.

Za delovanje je potreben strežnik StreamMyGame Server, ki podira računalnike z okolji Windows XP in Windows Vista, za učinkovit prenos slike pa je potreba tudi primerna omrežna povezava. Osnovna različica je brezplačna vendar podpira le določene ločljivosti (do 640 x 480 pik), za podporo višjim ločljivostim pa proizvajalec nudi letno naročnino v višini 10 oziroma 20 dolarjev, odvisno od različice.

http://www.streammygame.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji