Objavljeno: 11.12.2005

Creative Labs Zen Vision:M

Creative Labs je predstavil nov prenosni večpredstavni predvajalnik Zen Vision:M, s katerim želi premagati najnovejši Applov iPod. Tako kot bolj znameniti izdelek ima tudi Zen Vision:M kot glavni adut dodano podporo za predvajanje video posnetkov. Na 2,5-palčnem zaslonu z 262.144 barvami zna prikazovati posnetke v zapisih MPEG-2, MPEG-4, Xvid, WMV in MJEPG. Poleg tega zna predvajati posnetke narejene z digitalnim sprejemnikom TiVo ToGo, ki je v ZDA zelo priljubljen za snemanje TV oddaj.

Predvajalnik ima za podatke vgrajen 30 GB disk, akumulator pa zadošča za okoli 4 ure predvajanja video posnetkov in tja do 14 ur predvajanja digitalne glasbe. S tem pa se nabor podprtih funkcij še ne konča: vgrajen je tudi radijski sprejemnik, mikrofon, s katerim lahko snemamo zvočne posnetke, premore pa tudi TV izhod za prikaz video posnetkov in fotografij na televizorju.

Za krmiljenje sistema so vgradili miniaturno sledilno ploščico, tako da uporabniški vmesnik krmilimo podobno kot na računalnik. Sam uporabniški vmesnik je prilagodljiv in omogoča nalaganje tematskega videza, tako da ga lahko vsakdo prilagodi svojemu okusu. Creative Labs s predvajalnikom ponuja naročnine za servise Napster To Go in Rhapsody To Go, cena predvajalnika v ZDA pa znaša 330 dolarjev.

http://www.creative.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji