Objavljeno: 5.1.2015 01:00

CES: Acerjeve novosti

Acer je nekaj dni pred otvoritvijo sejma CES predstavil svoje novosti za leto 2015. Me njimi je Chromebook z največjim zaslonom doslej. Novi model Chrombeook 15 ima kar 15,6-palčni zaslon polne ločljivosti HD s čimer se povsem kosa z običajnimi prenosniki. Na voljo bo s procesorji Celeron ali Intelo Core i5, najzmogljivejše različice pa bodo imele vgrajene tudi razmeroma veliko enoto SSD. Veliko ohišje so izkoristili za par zmogljivih zvočnikov, hkrati pa celoto ojačali, tako da brez težav vzdrži pritisk 60 kg brez poškodb. Izhodiščna cena bo kljub temu ugodna, v ZDA le 250 dolarjev.

Sočasno so rpedstavili manjši Chromebook 13 s 13,3-palčnim zaslonom, ki pa je tokrat občutljiv na dotik. Računalnik opremljen s procesorjem Nvidia Tegra K1 bo stal 330 dolarjev. Prenovili so tudi hibridne računalnike Aspire R13, Asprire Switch 12 in Aspire S7, vse s peto generacijo Intelovih procesorjev Core.

Posebnež je V 17 Nitro Black Edition, prenosnik namenjen ljubiteljem iger. Kljub zmogljivi zasnovi (17,3-palčni zaslon, Core i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD) je glavna posebnost prenosnika video kamera Intel RealSense 3D, ki zna zaznavati kretnje uporabnika v prostoru, podobno kot to počne Microsoftov Kinect za konzole Xbox. Poleg razpoznave uporabnika omogoča tudi 3D skeniranje kot osnovo za pripravo modelov, ki jih nato lahko izdelamo na 3D tiskalniku.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

anderssen | 5.1.2015 | 01:32

Je v teh prenosnikih kakšna blokada inštalacije drugega sistema? Če je ni, je vrednost ChromOS tolikšna, kot jo ima FREE DOS. Na večini bodo potem pristali Windowsi.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji