Oglasno sporočilo
Objavljeno: 9.5.2022 10:42

Če vas skrbijo izsiljevalski virusi, ima Sophos pravi odgovor

Zadnji odmevni napad na slovensko medijsko hišo je ponovno dokazal, da lahko spletni zlikovci s svojim napadom delno ali popolno ohromijo delovanje podjetij in da so za napadalce zanimiva tudi slovenska podjetja. Res pomembna je zato odločitev o uporabi kakovostne in napredne protivirusne zaščite ter najemu izurjenih strokovnjakov, ki take vrste napadov pravočasno zaznajo in preprečijo.

SOPHOS MTR

Podjetja po svetu in tudi v Sloveniji se soočajo s problemom pomanjkanja računalniških varnostnih strokovnjakov in učinkovitih orodij za stalno (24/7) zaznavanje računalniških groženj na vseh naprav v podjetju. Na trgu je veliko orodij, ki podjetjem obljubljajo enostaven nadzor, vendar se ponavadi zgodi, da ta generirajo veliko množico dogodkov, zato se zlahka spregleda resnično nevarne. Izkušnje tudi kažejo, da za varnost podjetja nista dovolj cenovno ugodna protivirusna zaščita in usmerjevalnik prometa, ki na papirju sicer ponujata veliko, v praksi pa ne zagotavljata zaščite pred najnovejšimi grožnjami in tudi nista povezana ter tako ne nudita t. i. sinhronizirane varnosti (tehnologija Sophos Synchronized Security).

Podjetje Sophos je že desetletja v samem vrhu protivirusne programske opreme za podjetja in tudi drugih produktov, ki podjetjem zagotavljajo računalniško varnost. Vsa dolgoletna znanja in izkušnje vrhunskih varnostnih strokovnjakov iz vsega sveta je Sophos združil v svojo novo storitev, ki zagotavlja vsem podjetjem vseh velikosti učinkovito zaznavanje in preprečevanje izsiljevalskih napadov – Sophos MTR.

Storitev Sophos MTR (Managed Threat and Response) nudi podjetjem možnost stalnega iskanja računalniških groženj, njihovega odkrivanja in odzivanja nanje, ki ga izvajajo strokovnjaki podjetja Sophos, in to neprekinjeno vse dni v letu, brez izjem. V primeru odkrite računalniške grožnje Sophos takoj obvesti podjetje ter nato ob njegovem dovoljenju izvaja usmerjene ukrepe nevtraliziranja grožnje, tudi tistih najbolj prikritih in sofisticiranih. Podjetja se lahko tudi strinjajo s takojšnim blokiranjem in odstranitvijo grožnje brez njihove privolitve. Podjetja po vsakem posredovanju dobijo tudi forenzično poročilo o mestu vdora z natančno grafično predstavitvijo poteka okužbe.

Storitev Sophos MTR je zasnovana na produktu Sophos Intercept X Advanced with XDR (eXtended Detection and Response) in združuje tako človeško strokovno analizo kot tudi napredne tehnologije strojnega učenja za še hitrejše odkrivanje groženj. Sophos MTR je zato najboljša mogoča zaščita za podjetja, ki se zavedajo nujnosti dobre računalniške zaščite, vendar nimajo specializiranih varnostnih strokovnjakov ali pa ne morejo doseči neprekinjenega nadzora računalniške varnosti v podjetju vse dni v letu.

SOPHOS ZTNA

Mnoga podjetja so v zadnjem letu sprejela delo od doma kot samoumevno, vendar se zdaj soočajo z varnostnimi izzivi, ki jih prinašajo VPN-povezave, ko ne omogočajo naprednega omejevanja pravic in dostopov ter tako omogočajo izsiljevalske napade. Sophos je zato predstavil ZTNA (Zero Trust Network Access), ki z ničelno stopnjo zaupanja in s stalnim preverjanjem omogoča varne povezave od doma in ščiti omrežja pred izsiljevalsko programsko opremo ter drugimi napadi. Sophos ZTNA je edinstven po tem, da je lahko integriran v protivirusno zaščito Sophos Intercept X in omogoča tehnologijo Sychronized Security, ki poskrbi, da je računalnik z aktivno grožnjo samodejno odrezan od omrežja. Prav tako kot ostali Central produkti se tudi Sophos ZTNA upravlja iz enotne Central konzole, kar močno olajša delo varnostnim strokovnjakom in upravljavcem.

www.sophos.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji