Objavljeno: 14.12.1999

Bogatejša ponudba domače vnaprej plačane telefonije

Niti dober mesec po uvedbi paketa Mobiplavček, ki je tudi uporabnikom vnaprej plačane telefonije pri družbi Mobitel omogočil priključitev v omrežje GSM brez istočasnega nakupa mobilnega telefona, se je družbi štirih Mobipaketov s telefoni pridružil še eden. V paketu Mobikosec bo telefon Acer G 520 in cena paketa s kartico SIM, napajalnikom za telefon in že običajno vrednostnico za tisoč tolarjev bo 17.900 tolarjev. Telefon tehta nekaj čez 130 g in deluje le v omrežjih GSM 900, v prodaji pa je od 10. decembra. Acerjev telefon v paketu Mobikosec omogoča pozivanje s tresljaji (vibra) in je opremljen z litijevim akumulatorjem, ki zagotavlja daljši čas pogovora in pripravljenosti kakor nikljevi akumulatorji. Tudi ta telefon bo, tako kakor vsi v Mobipaketih, priklenjen na Mobitelovo omrežje, kar pomeni, da uporaba s karticami SIM drugih operaterjev in ponudnikov ni možna (izjema je slovenski ponudnik Debitel, ki prav tako uporablja Mobitelovo omrežje).

Prav tako se že niti mesec dni po tem, ko je družba SI.Mobil uvedla svojo ponudbo vnaprej plačane telefonije Halo, obeta nov Halo paket. Družba SI.Mobil je najprej ponudila samostojno kartico SIM (z brezplačnim Halo čekom v vrednosti 1000 tolarjev), saj so po njihovih besedah uporabnikom želeli zagotoviti svobodo izbire telefonskega aparata. >>Halo CD<< je bil tako prvi slovenski paket vnaprej plačane telefonije brez obveznega nakupa telefonskega aparata. Po 20. decembru naj bi začeli prodajati paket Halo s priloženim telefonskim aparatom, kar naj bi olajšalo nakup manj zahtevnim uporabnikom. Podrobnosti o ceni paketa in modelu priloženega telefonskega aparata uradno še niso znane, generalni direktor Bojan Dremelj pa je namignil, da gre za Alcatelov telefon. Če je verjeti splošnim pogojem poslovanja v sistemu Halo (ki so priložena paketu brez telefona), bo telefonski aparat v paketu Halo priklenjen na SI.Mobilovo omrežje. Čeprav je ta odločitev komercialno razumljiva, velja omeniti, da je v nasprotju s prvotnimi napovedi vodstva SI.Mobila, češ da bodo telefoni v SI.Mobilovih paketih vnaprej plačane telefonije nezaklenjeni.

Ponudnik telefonije GSM Debitel se prav tako pripravlja na uvajanje svoje storitve vnaprej plačane telefonije. Podrobnosti še niso znane, vendar je skoraj gotovo, da nove storitve letos še ne bo.

http://www.mobitel.si

http://www.api.com.tw/products/comm/index.htm

http://www.simobil.si

http://www.alcatel.com

http://www.debitel.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji