Objavljeno: 11.1.2006

Athlon 64 FX-60

AMD je predstavil nov dvojedrni procesor Athlon 64 FX-60, ki velja za najzmogljivejšega, kar jih je podjetje kadarkoli predstavilo. V podjetju poudarjajo izredne zmogljivosti procesorja pri igranju računalniških iger, pri delu z večpredstavnostjo in drugimi digitalnimi vsebinami in pri uporabi najzahtevnejših aplikacij. Dvojedrni Athlon 64 FX-60 najzahtevnejšim uporabnikom in navdušencem nad igrami omogoča tudi poganjanje aplikacij in iger naslednje generacije, ki podpirajo večjedrne procesorje.

O zmogljivosti procesorja priča natančen pogled v njegove karakteristike. FX-60 ima enako število tranzistorjev, enako količino in razporeditev predpomnilnika ter na sploh uporablja enako procesorsko tehnologijo kot Athlon 64 X2 4800+, kar potrjuje, da uporabla jedro Toledo. Razlika v primerjavi z omenjenim procesorjem je predvsem frekvenca, ki znaša 2,6 GHz in nekoliko manjši razpon napetosti, ki je zdaj med 1,30 in 1,35 V.

AMD Athlon 64 FX-60 je že na voljo za prodajo po vsem svetu in stane dobrih 1000 dolarjev po procesorju v paketih s 1000 procesorji. Nekatera podjetja so že obljubila, da bodo procesor uporabila v svojih izdelki. Med njimi so: Alienware, CyberPower, Evesham, Falcon Northwest, Hypersonic, iBuyPower (AFT), Mesh, Might Micro, Mighty Micro, Monarch, Overdrive PC, Polywell, Velocity Micro, Voodoo PC, XI Computer, Zipzoomfly in ZT Group.

http://www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji