Objavljeno: 9.1.2008

Apple pred Macworldom

Natanko teden dni pred Macworld Expom je Apple predstavil prenovljeno ponudbo delovnih postaj Mac Pro in strežnikov Xserve, podobno kot je pred WWDC 2007 predstavil nove prenosnike MacBook Pro.

Glavna novost interno označenih zmogljivih delovnih postaj "Mac Pro (Early 2008)" so včeraj predstavljeni 4-jedrni Intelovi procesorji Penryn s komercialnim imenom Xeon.

Že 2800 dolarjev vredna osnovna konfiguracija ima dva procesorja, torej osem jeder, največja frekvenca znaša 3,2 GHz, količina drugonivojskega pomnilnika 12MB, zgornja meja kapacitete diskovja pa je 4 TB.

V standardni konfiguraciji sta 2 GB pomnilnika (razširljiva do 32 GB), grafična kartica ATI Radeon HD 2600 XT z 256 MB pomnilnika GDDR3 in trdi disk s kapaciteto 320GB.

V nasprotju s pričakovano enoto Blu-ray je še vedno na voljo samo zapisovalnik DVD, končno pa je del standardne konfiguracije postal tudi Bluetooth modul.

Tudi 3000 dolarjev vredna strežna rezina Xserve se lahko najbolj pohavli z (enim) novim štirijedrnim procesorjem Xeon s frekvenco 2,8 GHz in dvema gigabajtoma pomnilnika.

Vgrajen je disk s kapaciteto 80 GB, po dva priključka za gigabitni internet in Firewire ter trije za USB 2.0.

www.apple.com/macpro

www.apple.com/xserve

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji