Objavljeno: 18.11.2013 01:00

Apple kupuje PrimeSense

Apple naj bi bil tik pred podpisom pogodbe za prevzem izraelske družbe PrimeSense, znane kot avtorja tehnologije za prostorsko zaznavo gibanja, ki jo je Microsoft vgradil v krmilnike Xbox Kinect. Prevzemna pogodba je menda že dogovorjena in v fazi pravniškega usklajevanja, po navedbah dobro obveščenih virov pa naj bi Apple za PrimeSense odštel 345 milijonov dolarjev.

Kalifornijski velikan je že pred časom izrazil interes nad tehnologijo, ki jo je razvil PrimeSense, čeprav še ni jasno, kje jo namerava uporabiti. Najbolj verjetna se zdi možnost, da bi sistem prostorskega krmiljenja vgradili v prihajajoče Applove televizorje, kar bi bilo v okviru smernic, ki so nastale še pod vodstvom Steva Jobsa – želja po upravljanju televizorja brez daljincev.  

Toda namen uporabe se morda ne konča samo na tem področju. PrimeSense je po uspešnem prvotnem sodelovanju z Microsoftom razvil bistveno manjši modul za 3D zaznavo, ki bi ga lahko vgradili celo v mobilne telefone. Kot je znano je Microsoft v svoji najnovejši konzoli Xbox One opustil partnerstvo s PrimerSense in razvil lastno tehnologijo za prostorsko zaznavo gibanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji