Objavljeno: 10.7.2019 09:00

Amazon in Google sta zakopala bojno sekiro na področju pretočnih storitev

Po skoraj letu in pol razhajanj in sporov na področju ponujanja storitev za predvajanje pretočnih vsebin na svojih strojnih napravah sta Amazon in Google vendarle našla skupni jezik. S tem bodo kupci na obeh platformah lahko brez omejitev spremljali storitve iz drugega tabora.

Spomnimo se zapletov, ko je Amazon v svojih predvajalnikih Fire TV umaknil podporo za YouTube, Google pa onemogočil podporo za storitve Amazon Video na predvajalnikih Chromecast.

V simultani najavi sta oba proizvajalca te omejitve odpravila. Predvajalniki Fire TV bodo tako dobili namenskega odjemalca za YouTube, ki ga bo med drugim mogoče krmiliti s pomočnico pomočnice Alexa. Od vseh naprav je za zdaj izvzet samo predvajalnik Amazon Echo Show, vendar Amazon napoveduje, da bo YouTube kasneje na voljo tudi na drugih napravah.

Na drugi strani pa bodo uporabniki storitev Amazon Prime prek naprav z Androidom in iOS odslej lahko predvajali vsebine na zaslone opremljene s sprejemniki Chromecast. Google bo prav tako omogočil uporabo odjemalca Amazon Prime Video na predvajalnikih in televizorjih s platformo Android TV.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji