Oglasno sporočilo
Objavljeno: 29.1.2019 07:00

Ali imate pod nadzorom svoj podatkovni center?

Digitalna transformacija podjetij je v polnem zagonu, zato je potreba po stalni nadgradnji in dodelavi infrastrukture podatkovnega centra postala navada. Pri vseh teh spremembah pa je težko slediti kapacitetam, povezavam, dostopom ter tudi energetski učinkovitosti vašega podatkovnega centra.

Joe Kava, podpredsednik oddelka za podatkovne centre v Googlu je rekel: »Navadni smrtniki si težko predstavljajo, kako najbolje optimizirati podatkovni center. Za računalnike je to precej enostavno.« Programska oprema za nadzor infrastrukture podatkovnih centrov – DCIM je v sodobnih podatkovnih centrih nujna. Če združuje vse segmente vaše infrastrukture v enem programu in vam vsako jutro pošlje poročilo o stanju vašega podatkovnega centra, medtem ko pijete jutranjo kavico, je pa še toliko bolje. Kritičnega pomena je tudi javljanje informacij v realnem času, saj nam nič ne pomaga, ko šele zjutraj izvemo, da je do izpada prišlo prejšnji dan.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste kupili nov strežnik in ste se morali odpraviti »na izlet« v vaš podatkovni center, da bi našli primerno mesto zanj? Namesto tega lahko prek Pan-duitove programske opreme SmartZone™ pogledate na zaslon in SmartZone™ vam na podlagi zbranih informacij samodejno svetuje, kateri kabinet ustreza vašemu strežniku. Po vgradnji se takoj pojavi na zaslonu in spremljate lahko njegovo porabo električne energije in vpliv na temperaturo v kabinetu.

Panduitove inteligentne letve iPDU poskrbijo, da bo vaš strežnik deloval nemoteno, vi pa boste imeli popoln nadzor nad vašo IT-obremenitvijo (»IT load«) prek programske opreme SmartZone™. Z najboljšimi merilnimi lastnostmi na tržišču boste za vsak porabljen kilovat vedeli, kdaj in kako je bil porabljen. Pri teh letvah iPDU lahko s programsko opremo SmartZone™ tudi preverite, koliko in katere vtičnice so še proste, in jih lahko na daljavo izklapljate in vklapljate na račun večje varnosti.

Inteligentno ožičenje Panduit PViQ™ poskrbi, da bo vaš strežnik vedno viden v omrežju. Panduit PViQ™ vas s pomočjo preverjanja v realnem času tudi opozori, če je v vašem podatkovnem centru prišlo do prekinjene povezave in vam tudi prikaže lokacijo in povezavo, ki ne deluje. Tako lahko v najkrajšem možnem roku ukrepate in zamenjate kabel ter se izognete neželenim izpadom. Z inteligentnim ožičenjem PViQ™ se vam ob vgradnji samodejno izdeluje tudi realna slika in obenem tudi dokumentacija vaših povezav, kar je ključnega pomena, če vi ali nekdo, ki je odgovoren za ožičenje, uživa na dopustu, medtem ko vaši sodelavci odkrivajo, kje za vraga se nahaja kakšen kabel.

Kritično je tudi, da novega strežnika ne vgradite nekam, kjer je pretok zraka zelo slab in se bo strežnik nenehno pregreval. Senzorji temperature in vlage vam prikažejo, katere dele podatkovnega centra morate bolj hladiti in katere manj. Sliši se čudno, da je potrebno nekje v podatkovnemu centru hladiti manj, a ravno tu se pojavlja priložnost za optimizacijo in zmanjšanje stroškov hlajenja. Po zadnjih standardih ASHRAE je primerna temperatura v podatkovnem centru med 26 in 27 stopinjami Celzija. Če pa imate v podatkovnemu centru povprečno temperaturo 22 stopinj Celzija, pomeni, da je podatkovni center prehlajen in tu se denar meče praktično skozi okno.

Za aktivno upravljanje hlajenja se lahko uporabi Panduitova rešitev SynapSense®, narejena posebej za optimizacijo hlajenja in se odlično dopolnjuje s programsko opremo SmartZone™. Več o rešitvi SynapSense® bomo pisali v enem od naslednjih člankov.

Poskrbljeno je tudi za varnost, saj se lahko izvaja kontrola pristopa prek RFID kartic glede na kabinet in uporabnikove pravice. Program zapiše vsak pristop posebej ter vam javi, kdo je odpiral kateri kabinet. Prek kontaktnih senzorjev na vratih se v poročilo zapisuje tudi, koliko časa so bila odprta vrata.

S sistemom za nadzor infrastrukture SmartZone™ imate vsako podrobnost vašega podatkovnega centra pod nadzorom, vedno in povsod, tudi kadar ste na dopustu. Naj-pomembnejše pa je: tak podatkovni center je najbolj zanesljiv podatkovni center.

Če vas zanima, kako programska oprema Panduit SmartZone™ deluje v realnem okolju, se oglasite v demo centru podjetja EGAL, ki je Panduitov ekskluzivni zastopnik, in preverite delovanje sistema DCIM, ki ga v svojih podjetjih uporabljajo vodilna svetovna tehnološka podjetja, telekomunikacijski operaterji, ponudniki kolokacijskih storitev in mnogi drugi.

Več na www.panduit.com.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji