Objavljeno: 14.7.1999

Adaptecovi novi vmesniki SCSI

Adaptec je kot prvi proizvajalec vmesnikov SCSI prikazal novo kartico, ki podpira doslej najhitrejšo različico tega vmesnika, Ultra160/m. Ta nudi teoretično hitrost prenosa podatkov 160 MB/s, dvakrat več kakor dosedanji vmesniki Ultra2SCSI. Nova tehnologija temelji na treh novostih, ki ustrezajo specifikaciji SCSI-3: dvostranskem taktu delovanja (double-edge clocking), uporabi algoritma CRC in testiranju domen (domain validation).

Prva novost zagotavlja dvakrat večjo prepustnost brez povečevanja takta delovanja, uporaba algoritma CRC nudi zanesljivost prenosov, tretja novost pa omogoča pametno analizo podatkovnega kanala in samodejno prilagajanje hitrosti pred pričetkom prenosa podatkov. Za delovanje uporablja enake vodnike, kot jih že uporabljajo vmesniki Ultra2SCSI. Nova kartica z oznako AHA-3960D je trenutno na voljo le OEM kupcem, v prosti prodaji pa bo šele v drugi polovici leta. Med prvimi je podporo za vmesnike Ultra160/m napovedala Compaq v svojih delovnih postajah, strežnikih in namiznih računalnikih. Adaptec je tudi pohitel z razvojem gonilnikov, tako da so na voljo za vse pomembnejše operacijske sisteme. Med drugim jih že vsebuje paket Red Hat Linux 6.0.

Druga Adaptecova novost pa je povezana z vse bolj priljubljenimi vmesniki USB. Za ceno 70 dolarjev si je tako mogoče omisliti pretvornik USB Connect 2000, ki služi kot most med vmesnikom USB in napravami SCSI. Vmesnik omogoča hitro priključitev različnih SCSI naprav (izmenljivi diski, zapisovalniki, skenerji ...), povrh vsega pa nudi samodejno razpoznavanje naprav in nameščanje ustreznih gonilnikov.

http://www.adaptec.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji