Objavljeno: 13.1.1999

3Com Palm VII

Podjetje 3Com je predstavilo novo različico ročnega računalnika Palm, ki ima kot glavno novost vgrajen vmesnik za brezžični dostop do interneta.

Računalnik Palm VII je po zasnovi skoraj enak modelu Palm III, le da ima vgrajen brezžični sprejemnik in oddajnik ter anteno in nekaj novih programov.

Kljub dodatni elektroniki mer računalnika skoraj niso povečali, za napajanje pa sta še vedno dovolj dva akumulatorja AAA. Brezžični vmesnik uporablja za delovanje radijske frekvence (hitrost prenosa 8 Kb/s), dostopa pa do storitev omrežja Palm.Net, ki ga ponuja telekomunikacijska družba BellSouth Wireless Data in pokriva 260 večjih ameriških mest. Dostop do omrežja je zelo preprost, saj je ob prvem zagonu treba le vnesti lastne podatke in številko kreditne kartice, vse drugo pa se opravi samodejno. Dostop do interneta se izvrši vsakokrat, ko iz računalnika povlečemo anteno, ob dvignjeni anteni pa je mogoče računalnik prožiti in vanj prenašati podatke tudi na daljavo. Ker ima Palm VII majhen zaslon, so si pri 3Comu omislili za omrežje Palm.Net poseben vmesnik, ki omogoča posredovanje le ključnih informacij z internetnih strani. Doslej je podporo za posredovanje informacij zagotovilo 22 ponudnikov, med katerimi so ABC News, Bank Of America, E*Trade, MasterCard, Visa, UPS, USA Today, Wall Street Journal, The Weather Channel in Yahoo! Poleg dostopa do spleta Palm VII ponuja tudi sprejem in pošiljanje elektronske pošte prek programa iMessenger. Sistem je podoben običajnemu odjemalcu za elektronsko pošto. Za sprejem novih sporočil je dovolj dvig antene in pritisk gumba.

Povrh vsega so pri 3Comu poskrbeli za varnost, saj pri vseh prenosih uporabljajo tehnologijo za šifriranje podatkov podjetja Certicom. Sistem z gesli zagotavlja tudi zaščito podatkov, če računalnik zgubimo. 3Com Palm VII bo na voljo v prvi polovici naslednjega leta, sprva le v ZDA. Cena računalnika bo 800 dolarjev, mesečna naročnina na servis Palm.Net pa 10 dolarjev.

http://www.3com.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji