Objavljeno: 25.10.2014 01:00

360fly – kamera, ki snema (skoraj) vse okoli sebe

Startup podjetje EyeSee360 zaključuje z razvojem nadvse zanimive akcijske kamere, ki obljublja izredno širok kot snemanja video posnetkov in fotografij. Kamera z imenom 360fly namreč zaradi širokokotne leče »vidi« v razponu 360 stopinj horizontalno in 240 stopinj po vertikali.

Vgrajene ima vmesnike WiFi in bluetooth, pripravljajo pa aplikacije za iOS8 in Android 4.3+, s katerimi bo mogoče pregledovati slike in posnetke, pa tudi na daljavo krmiliti kamero, na primer izbor kadra v posnetku za izrez fotografije. 360fly ima sicer tudi lastnih 16 GB pomnilnika za snemanje brez mobilnega telefona, mikrofon, ločljivost vgrajenega tipala pa je 1.504 x 1.504 pik. Kamera tehta 138 gramov, akumulator zadostuje za dve uri delovanja, celota pa je celo vodoodporna do globine 50 metrov.

EyeSee360 s svojim izdelkom kljub vsemu ne cilja ekskluzivno na segment akcijskih kamer za športno rabo, kot je denimo GoPro, temveč z njim računajo na širši krog kupcev, predvsem amaterskih fotografov. Podjetje je bilo zelo uspešno pri iskanju vlagateljev, saj so zbrali zajetnih 17,8 milijonov dolarjev za izvedbo projekta. Sprva je bil izid na trg načrtovan za letošnje leto, vendar so razvoj zamaknil, objavo pa s tem prestavili na spomlad 2015.

F8O59LQLHwc

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji