Objavljeno: 1.4.2021 08:00 | Teme: google

Google Maps z navigacijsko nadgrajeno resničnostjo tudi v zaprtih prostorih!

Google je ponovno napovedal nekaj novosti v svojih digitalnih Zemljevidih, najbolj osupljiva se zdi možnost navigiranja v zaprtih prostorih.

Zemljevidi znajo uporabnika že nekaj časa navigirati in usmerjati s pomočjo nadgrajene resničnosti (AR – augmented reality) – na voljo je živa slika, ki jo telefon zajame s kamero, na njej pa se prikazujejo puščice in navodila, ki uporabnika usmerjajo k cilju. Tehnologija se imenuje Live View AR. Enaka tehnologija bo po novem na voljo tudi za nekatere večje prostore (nakupovalna središča in/ali letališča). Sliši se futuristično, saj v zaprtih prostorih ni satelitskega signala GPS, s pomočjo katerega se telefoni usmerjajo.

Kako torej telefon ve, kje se točno nahajamo, da nas lahko ustrezno usmeri? Po Googlovih besedah se telefon orientira s pomočjo »milijard« fotografij iz sistema Street View in razbiranja le teh, kar omogoča tudi ocenjevanje lokacije in višine predmetov v prostoru.

Live View AR je že na voljo v nakupovalnih središčih v Chicagu, Long Islandu, Los Angelesu, Newarku, San Franciscu, San Joseu in Seattlu, v kratkem pa ga bodo vpeljali tudi na letališčih Zurich in Tokijo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji