Zrcalce, zrcalce, ali te sploh še potrebujemo?

Objavljeno: 19.12.2011 12:05 | Avtor: Žiga Veber | Kategorija: Veliki test | Revija: December 2011 | Teme: foto, brezzrcalni fotoaparati

Zrcalo je bilo v fotografiji dolga leta zakon. S svojimi premiki je razporejalo svetlobo med tipalom in okularjem ter enoto za ostrenje. Tako profesionalni uporabniki kot zahtevni amaterji, ki so zahtevali kakovostne posnetke in samodejno ostrenje, ki bi trajalo manj kot "2 sekundi", so prisegali na aparate vrste D-SLR. Nato pa je prišel standard Micro 4/3 in uporabnikom dal vedeti, da tudi v digitalni dobi izmenljivi objektivi in kakovost nista omejena na premikajoče se zrcalce.

Sprva se je zdelo nesmiselno. Manjši in dražji aparati s počasnim ostrenjem, ki ponujajo slabše fotografske lastnosti. Nekateri so takoj prisegli na oblikovalske dosežke, drugi pa so raje ostali v vstopnem razredu SLR. Danes je veliko uporabnikov drugačnega mnenja, kar kaže tudi stanje na trgu in na to, da se vedno več izdelovalcev bojuje za kos pogače na tem segmentu. Nekaterim izdelovalcem pa je bil ta segment celo rešilna bilka.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki