Objavljeno: 28.2.2006 10:22 | Avtor: Grega Šimenc | Monitor Februar 2006

Živi okvir

Marsikdo ima doma ali na delovnem mestu okvir s fotografijo družinskih članov ali drugih ljubih ljudi in živali. Doba digitalizacije pa očitno ne prizanese niti tako preprostemu pripomočku, kot je slikovni okvir.

Philipsov digitalni okvir je namreč prav to - moderno oblikovan slikovni okvir, ki sliko prikazuje na zaslonu LCD. Zaslon okviru vdihne življenje, saj z njim nismo več omejeni na monotono prikazovanje le enega posnetka, temveč lahko prikažemo praktično neomejeno število fotografij.

Vgrajen je zaslon z diagonalo sedem palcev (18 cm), ki prikazuje svetlo in nadvse kontrastno sliko. Slike shranjuje v (le) 12 MB notranjega pomnilnika, v katerega gre po zagotovilih izdelovalca okoli 50 posnetkov pri ločljivosti, primerni zaslonu (720 × 480).

Vgrajen je bralnik pomnilniških kartic CF/SD/MMC/MS, poleg tega pa lahko okvir povežemo tudi prek vmesnika USB. Priložena programska oprema poskrbi za ustrezno pomanjševanje posnetkov pred prepisovanjem na okvir, v primeru prepisovanja s pomnilniških kartic pa pretvorbo opravi kar sam okvir. Vgrajen je tudi akumulator, ki napravo poganja približno eno uro, potem pa jo moramo znova priključiti na priloženi napajalnik.

Uporabniški vmesnik je preprost in pregleden. Okvir upravljamo prek šestih tipk na zadnji strani, katerih pomen je med sprehajanjem po menujih vseskozi prikazan na zaslonu. Izbiramo lahko med več učinki prehajanja med posameznimi posnetki, nastavimo čas prikazovanja posnetkov, zanimiva pa je možnost, ki okvir zvečer samodejno izklopi, zjutraj pa znova vklopi. Pri Philipsu pa niso pozabili niti na možnost pokončne postavitve, kar sicer lahko storimo z vsakim klasičnim okvirom.

Digitalni okvir je predvsem modni dodatek, ki se lepo poda na mizo, polno bolj ali manj uporabnih elektronskih napravic. Kljub temu menimo, da je resnična uporabnost digitalnega okvira vprašljiva, še posebej glede na razmeroma visoko vsoto denarja, ki jo zanj zahtevajo pri Philipsu.

Philips Digital Photo Display

Kaj: Prikazovalnik digitalnih fotografij.

Izdeluje: Philips, www.philips.com.

Prodaja: PC-Hand, www.pchand.si.

Cena: 46.900 tolarjev.

Za: Kakovost zaslona LCD.

Proti: Visoka cena, le 12 MB pomnilnika.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji