Objavljeno: 28.5.2019 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2019

Zapestni boj

Pametne ure in zapestnice počasi pridobivajo navdušence, v spletnih trgovinah najdemo tudi veliko modelov manj znanih proizvajalcev. To velja tudi za preizkušeno uro Trevi T-Fit 280.

Zapestnice običajno nimajo zaslona, ali pa je ta zelo majhen in omejen, pametne ure pa ponudijo večji, barvni zaslon, občutljiv na dotik, s katerim hitreje pridemo do funkcij in podatkov. Trevijeva T-Fit 280 sodi med zadnje, a je po ceni bolj primerljiva s prvimi.

Gre za presenetljivo lahko uro z ohišjem iz kakovostne plastike in s prijetnim, rahlo raztegljivim gumijastim trakom. V primerjavi z večjimi in dražjimi modeli (denimo pred časom preizkušenim Huawei Watch GT) je zaradi majhne teže nošenje udobnejše, hkrati se lepše prilega tudi manjšim zapestjem. Ohišje je sicer vodotesno po standardu IP67, torej zdrži potop do enega metra.

Glavni problem te naprave je upravljanje, saj ne ponuja zaslona, občutljivega na dotik, temveč le eno virtualno tipko (virtualno v smislu, da je občutljiva na dotik in se ne premika). Tipka loči med kratkim in dolgim pritiskom, to je pa na žalost tudi vse. To pomeni, da moramo usvojiti logiko ure, kjer se po meniju sprehajamo s kratkimi pritiski, v posamezni program oziroma funkcijo pa se spustimo z daljšim pritiskom. Ker je na voljo le ena tipka, se lahko po menijih sprehajamo le v eno smer – torej če gremo predaleč, moramo znova zaokrožiti. Zaslon je majhen (1,3 palca), a solidno berljiv tudi pri močnejši svetlobi, vendar je njegova ločljivost nizka, uporabniški vmesnik pa grd in staromoden.

Ura zmore vse klasične meritve, torej razdaljo (ima vgrajen modul GPS), srčni utrip, število korakov, merjenje spanca itd. Prek bluetootha se poveže s telefonom (preizkusili smo z Androidom in iOS), na katerega prek aplikacije Hi Move prenesemo podatke, od tam pa jih lahko izvozimo tudi v druge aplikacije (denimo Apple Health na iOS). Ponuja tudi notifikacije (za SMS in klice). Zanimiva je tudi možnost proženje fotoaparata telefona s tresenjem ure (zapestja). To je delovalo v Androidu, na iOS pa nam tega ni uspelo usposobiti. Meniji niso ravno najhitrejši, je pa ura razmeroma varčna. Po podatkih proizvajalca zdrži en teden uporabe. Po našem preizkusu lahko pritrdimo, da je ta ocena še kar točna.

Največji plus te ure je njena res nizka cena, saj je primerljiva z zapestnicami nekaterih bolj znanih znamk (ne pa tudi vstopnih zapestnic nizkocenovnih proizvajalcev). Žal je njeno upravljanje res slabo izvedeno, saj bi si želeli vsak kako fizično tipko več, če ne že zaslona, občutljivega na dotik.

Trevi T-Fit 280

Kaj: pametna zapestnica

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 69 EUR

Za: Cena.

Proti: Uporabniški vmesnik in upravljanje.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji