Objavljeno: 27.3.2018 | Avtor: Boris Šavc | Monitor April 2018

Za vegetarijance

Vegetarijanstvo je način življenja, pri katerem človek ne je mesa in se nasploh izogiba izdelkom živalskega izvora. Priljubljenost takega prehranjevanja, mišljenja in načina življenja se strmo povečuje. Ne glede na to, ali smo vegi za dobrobit drugih živih bitij ali zgolj zaradi lastnega zdravja, nam pomagajo naslednje aplikacije za mobilne naprave z operacijskim sistemom iOS.

Najboljša kuharica za vegetarijance je nedvomno mobilna aplikacija Green Kitchen, ki za štiri evre in pol ponuja več kot 150 slastnih receptov, opremljenih s privlačnimi fotografijami, podrobnim seznamom sestavin, lahko sledljivimi navodili in oceno težavnosti. Recepte lahko delimo s prijatelji in znanci ter jih filtriramo na veganske in brezglutenske. Pri kuhanju nam pomaga vgrajena štoparica, ki poskrbi, da se nam na zahtevnejših korakih ne zalomi.

Aplikacija Is It Vegan? je namenjena prepoznavanju sestavin posameznih prehrambnih izdelkov. Ob pomoči v telefon vgrajenega fotoaparata skenira črtno kodo izbranega priboljška in nam postreže s pomembnim odgovorom. Kljub imenu prepozna tako veganske kot tudi vegetarijanske izdelke. Podano informacijo program Is It Vegan? podkrepi z razlago v izdelku najdenih sestavin.

Veggie Magazine je digitalna revija za vegetarijance, ki pokriva življenjski slog znanih oseb, ki so se odrekle mesu. Veliko vsebine, ki jo po želji beremo tako na telefonu iPhone kot na tablici iPad, se posveča prehranjevanju, a revija kljub temu ne zanemari drugih vidikov vegetarijanstva, kot sta prilagojena moda in potovanja. Posamezna številka revije nas olajša za štiri evre in pol, ob naročnini pa se izdatek skorajda prepolovi.

Organizacija za zaščito pravic živali PETA predstavlja mobilno aplikacijo Bunny Free, s katero lahko uporabnik preveri, ali izdelovalec določenega kozmetičnega izdelka izvaja testiranje na živalih. Pred ličenjem, mazanjem in kopanjem izdelovalca izbranega izdelka poiščemo v priloženi zbirki, oziroma skeniramo črtno kodo na škatli ali steklenički, nato pa nam aplikacija preveri, ali s svojim početjem posredno škodujemo živalim.

Vegetarijanci se za posebej prilagojen življenjski slog odločijo iz različnih razlogov, nekateri so vegi zaradi dobrega počutja, drugi iz ljubezni do živali. Vsem je namenjena aplikacija Darwin Challenge, ki na način programov za odvajanje od kajenja sledi, koliko dobrega smo z odrekanjem mesu storili v danem časovnem obdobju. Za nameček lahko program uporabljajo tudi ljudje, ki niso v celoti vegetarijanci. Tudi če meso jeste enkrat, dvakrat na teden ali pa nikoli, vam bo Darwin Challenge razkril vpliv takega početja na soljudi, živali,

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji