Vtipkaj U za umor

Objavljeno: 30.1.2018 | Avtor: Domen Savič | Kategorija: Dosje | Revija: Februar 2018

Nekaj dni po novem letu se mladenič s prijateljema in kamero sprehaja po Aokigahari, »gozdu samomorov«, na Japonskem. Kraj je svetovno znan kot zadnje počivališče ljudi, ki se iz različnih razlogov odločijo, da ne marajo več živeti. Nenadoma kamera opazi na drevesu viseče truplo. »Smo ravnokar našli truplo, ki visi z drevesa?« se vpraša svetovno znani ameriški vloger, dvaindvajsetletni Paul Logan. Njegove vloge spremlja petnajst milijonov ljudi.

Na drugi strani sveta svetovno znani švedski vloger z vzdevkom PewDiePie (gre za osemindvajsetletnega Šveda z imenom Felix Arvid Ulf Kjellberg) v svojem vlogu večkrat uporablja rasistične opazke in spodbuja antisemitska čustva. V najbolj perečem primeru je plačal indijskim amaterskim igralcem, da so razvili plakat »Smrt Židom«. Njegove vloge spremlja več kot petdeset milijonov ljudi.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentarji

faganel | 12.3.2018 | 13:15

Malce sem pogledal to "Slovensko vlogersko sceno", a tista prva je Norvežanka, druga je Slovenka, ki živi v LA-ju in ima povečini Angleško produkcijo... torej prvi dve "slovenski" mesti nista ravno "pravični"...

Jure Forstnerič | 13.3.2018 | 10:30

Prva je Slovenka, ki živi na Norveškem, sicer pa ja, obe imata produkcijo v angleščini, kar je, če si želiš večjih uspehov na YouTube, velika prednost. Je sicer nekaj slovenskih kanalov, ki delajo le v angleškem jeziku (Polenar Tactical, Dominik Sky...), a smo se tu lotili le vlogerjev.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki