Objavljeno: 28.2.2017 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Marec 2017

Video na Robotu

Pametni telefoni so odlični pripomočki, ki jih je med drugim moč uporabiti tudi za snemanje video posnetkov. Posneto gradivo navadno prenesemo na PC in ga na večjem zaslonu uredimo. Preden dobimo bahanja vredne posnetke, je treba video vsebino dobro obdelati. Osnovne operacije rezanja, dodajanja napisov, prehodov in posebnih učinkov je na srečo sposoben telefon sam, zato precej časa prihranimo z naslednjimi aplikacijami za naprave z Googlovim operacijskim sistemom Android.

PowerDirector podjetja CyberLink je znano ime s področja namiznih video urejevalnikov, zato ne čudi, da je mobilna različica programa PowerDirector Video Editor App  ena najboljših takih aplikacij, ki jih je moč dobiti na napravi z Androidom. Uporabnikom bo domač uporabniški vmesnik v podobi časovnice med drugim omogočil dodajanje gradiva, rezanje kadrov, dodajanje učinkov, med katerimi vodi odlično upočasnjevanje dogajanja, plemenitenje zvoka in deljenje končnega izdelka s prijatelji v družabnem omrežju Facebook ali na spletišču YouTube.

Samooklicano orodje za profesionalce KineMaster - Pro Video Editor ima bogat nabor preciznih funkcij, ki uporabniku omogočajo urejanje kadrov po posameznih slikah. Med drugimi zmožnostmi vodijo 3D prehodi, delo s plastmi, podroben nadzor zvoka in barvni filtri LUT. Resnejši pristop dopolnjuje zabavna plat programa v podobi nalepk in posebnih učinkov, s katerimi hitro ustvarimo izdelek, vreden pozornosti prijateljev iz družabnega omrežja Facebook. Dobrote imajo svojo ceno, KineMaster končni izdelek opremi z lastnim logotipom. Če ga ne želimo, je na voljo naročnina.

Drugačen pristop ubere program VivaVideo: Free Video Editor, ki ga bodo veseli predvsem občasni uporabniki z željo po zabavi. Poleg običajnih funkcij rezanja in združevanja kadrov ponuja zanimive predloge, raznolike filtre, grafično bogate učinke, animirane nalepke in privlačne napise. Brezplačna različica programa je opremljena z vodnim žigom in omejena na izdelek, dolg pet minut. Umetnine s prijatelji neposredno iz programa delimo prek storitev Facebook, YouTube, Instagram, WhatsApp, Vimeo in elektronske pošte.

Med bolj priljubljenimi rešitvami za urejanje video posnetkov najdemo program VideoShow - Video Editor, music. Uporabniki ga obožujejo zaradi preprostega, a učinkovitega uporabniškega vmesnika, ki omogoča hitro združevanje fotografij, videa in zvoka. Zmes olepša z izbranimi filtri, učinki, napisi in prehodi ter jo deli s svetom. Program ni namenjen profesionalni obdelavi posnetkov, a bo amaterjem več kot zadostoval, za nameček pa je še zastonj. Brezplačna različica video posnetek opremi z logotipom, drugih omejitev nima.

Quik - Free Video Editor je odličen urejevalnik video posnetkov, ki običajno telovadbo s številnimi zapletenimi zmožnostmi programa nadomesti s samodejno izdelavo vrhunskih filmčkov. Dodano gradivo program podrobno analizira in najde zanimive izseke, predstavitvene slike, doda napise, prehode, primerne učinke in glasbo, ki je za nameček sinhronizirana z dogajanjem na zaslonu. Ročne kontrole predstavljajo rezanje in spreminjanje vrstnega reda kadrov, dodajanje naslovov in izbira predloge z grafičnimi elementi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji