Objavljeno: 24.11.2020 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2020

Več znaš, več veljaš

Leto 2020 je čudno in vsi vemo, zakaj. Upamo na skorajšnjo rešitev zdravstvene krize in se pripravljamo na ekonomsko. Višek časa, ki nam ga podarja zapiranje države, zato izkoristimo za pridobivanje novih znanj. Več znaš, več veljaš, so nam nekdaj govorili starejši. Danes so precej cenjeni programerji. Pridružimo se jim ob pomoči uporabnih aplikacij s tržnice Google Play.

Ena največjih aplikacij, ki se na napravah z operacijskim sistemom Android ukvarja z učenjem programiranja, je SoloLearn. Gre za brezplačno programsko orodje, ki gradivo glede na zahtevnost deli v tri osnovne sklope, za začetnike, znalce in napredne uporabnike. SoloLearn ponuja učno snov s številnih področij, med katerimi ne manjkajo lekcije programskih jezikov HTML, Java, CSS, Python, Kotlin, C++, C, C#, Swift, Ruby, SQL in drugih. Učenje je podobno kot v pravi šolski ustanovi, po razlagi se pišejo testi. Uspešno opravljeni izpiti so pogoj za napredovanje.

Kar 18 programskih jezikov lahko usvojimo z učno aplikacijo Programming Hub. Na tisoče programov omogoča učenje po lastni izbiri in s prilagojeno hitrostjo, delovanje brez povezave pa zagotavlja neodvisnost od dostopa do interneta. Izpostaviti velja vgrajeni prevajalnik, cenovno dostopno naročnino na plačljivi del storitve ter virtualno diplomo, ki smo je deležni po slehernem opravljenem tečaju.

Prilagodljivost je drugo ime za program Encode. Namenjen je začetnikom, ki bi radi postali dobri klepači kode v jezikih Java, Python in HTML. Uporabniki bodo brez potrebe po dodatnih virih z aplikacijo Encode čez čas sposobni popolnoma samostojnega pisanja naprednejših programov v omenjenih treh izbirah.

CodeGym je odlična aplikacija z več kot 600 tečaji in s 1.200 nalogami, s katerimi dejansko postanemo dober programer. Učenje je prilagojeno uživanju po koščkih in je kot nalašč za koristno preživljanje časa na poti v službo. K učenju nas dodatno motivira z igrifikacijskim pristopom, ko se med izvajanjem snovi počutimo kot igralec igre RPG. Na žalost so vse naštete dobrote na voljo zgolj uporabnikom, ki bi se radi naučili programiranja v Javi. Drugih jezikov CodeGym ne podpira.

Še več igre med učenjem programiranja ponuja Programming Hero, ki prepriča s preprostim, z učinkovitim in vedno zanimivim pristopom. Program je namenjen različnim uporabnikom, največ pa bodo od njega odnesli začetniki, ki jih bo naučil osnovnih konceptov, algoritmov, podatkovnih struktur in podobno.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji