Objavljeno: 29.1.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2013

V naročju

Na robu spektra naprav, ki jih poganja novi Windows, so tablice z Intelovimi procesorji Core. Medtem ko so Okna RT zaenkrat rezervirana le za Microsoftov Surface, so v Redmondu drugim izdelovalcem za tablice na procesorski arhitekturi x86 že dali zeleno luč.

Očitno bo pri tablicah z Okni prevladovalo zaslonsko razmerje 16 : 9, ki je za ogled video gradiva odlična rešitev. Pri kakršnemkoli delu v pokončni orientaciji pa so tablice okorne. Medtem ko je pri napravi Surface tako početje olajšano zavoljo tanjšega in lažjega profila, je Acerjeva Iconia w7000 med pokončnim držanjem absolutno pretežka.

Navigacija po namiznem delu Oken le prek zaslona na dotik je podpovprečna in hladen tuš glede na odlično zasnovan zaslon Start. Resda ne gre za popolno katastrofo, a so bila pričakovanja že tako majhna. Namizju se pač vidi, da je bilo narejeno z miško in tipkovnico v mislih.

W700 je resnično prenosnik brez tipkovnice, saj v napravi računa procesor i5 s 4 GB pomnilnika, podatke pa jemljeta iz 128 gigabajtov velikega pogona SSD. Prav tako ne manjkata vhod USB (3.0) in izhod HDMI, ki z luknjama za napajalnik in slušalke tvorita celotno zasedbo možnosti za priključke.

Zakaj Intelova družina procesorjev Core ni primerna za rabo v tablicah, izvemo takoj, ko se vklopi ventilator. Acer je sicer režo za odvajanje zraka postavil na zgornjo stran, tako da smo prikrajšani za gretje naročja, ki ga poznamo pri prenosnikih. Po večletni rabi tablic s procesorji ARM je trenutek, ko se zasliši ventilacija, čudaški, pozneje pa nadležen.

Nekdo pri Acerju je stereo zvočnika postavil na spodnjo stranico, tako da sta večino časa zadušena, saj tako težko napravo držimo v naročju in ne v roki.

Na uradni strani tablice ni nikjer napisana masa. To skorajda zagotovo ni napaka, a je treba priznati, da Acer skuša w700 prodati v kombinaciji s stojalom in tipkovnico. Mi smo preizkusili le tablico in mirno lahko rečemo, da je bolj smotrno počakati Microsoftov hibrid Surface Pro. Klasični izdelovalci tablicam na Intelovih procesorjih še niso dorasli, saj je odvzem tipkovnice prenosniku premalo za zadovoljivo izkušnjo.

Acer Iconia w700

Tablični računalnik.

Prodaja: www.avtera.si

Cena: 769 EUR

Za: Dobra izdelava, USB 3.0.

Proti: Teža, ventilator, okorno delo z Namizjem.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji