Objavljeno: 31.10.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2023

Težave z dokumenti PDF

PDF je ena najbolj priljubljenih datotečnih oblik, saj zagotavlja, da so dokumenti, zapisani v njej, prenosljivi in vedno berljivi. Hkrati prinaša PDF-format na telefone vrsto težav. Z nezmožnostjo urejanja, s težko berljivostjo na majhnih zaslonih, z interaktivnimi elementi in drugimi nevšečnostmi, združenimi pod kratico PDF, se ukvarjajo naslednje mobilne aplikacije.

Verjetno najboljši popolnoma brezplačni bralnik datotek PDF na napravah z mobilnim operacijskim sistemom Android sliši na ime Xodo PDF Reader. Ponaša se s hitrim nalaganjem in z učinkovitim uporabniškim vmesnikom. Poleg branja ponuja izpolnjevanje obrazcev, podpisovanje, beleženje opomb, zaznamke, shranjevanje v oblaku, upravljanje datotek in mnogo več. Ob njegovi brezplačnosti in odsotnosti oglasov je bera zmožnosti zares občudovanja vredna. Xodo je celovita rešitev, ki zadosti zahtevam večine uporabnikov.

PDF Viewer je še ena preprosta in v osnovni različici brezplačna aplikacija, ki vključuje vse osnovne funkcije, vključno z dopisovanjem opomb, s podporo delu z oblakom, z zmogljivo povečavo, zaznamki in s podobnim. Plačljiva različica Pro naboru doda teme, več možnosti prilagajanja in združevanje dokumentov v en sam PDF. PDF Viewer je nadpovprečen paket, namenjen tako zasebnim kot poslovnim uporabnikom, s katerim bomo zagotovo zadovoljni. Drugje iščemo zgolj v primeru, da nas zanima ozko usmerjeno področje, kot je branje ali poslovna raba dokumentov PDF.

Branju dokumentov PDF je namenjena aplikacija Librera. Ta podpira številne oblike zapisa elektronskih knjig in dokumentov, vključno s formati PDF, EPUB, EPUB3, MOBI in TXT. Zasnovana je sodobno, podpira nočni način in zna pretvarjati besedilo v govor. S podporo oglasov je na tržnici Google Play na voljo brezplačno.

CamScanner je eno izmed najmočnejših orodij za branje in ustvarjanje PDF-datotek. Odlikujeta ga nadmočno skeniranje fizičnih dokumentov in njihovo pretvarjanje v obliko PDF. Sam postopek skeniranja je podprt s številnimi funkcijami, ki pomagajo ustvariti čiste, ostre in dobro berljive dokumente. Brezplačna različica bi morala zadostovati za večino preprostih nalog.

DocuSign je PDF-bralnik, namenjen poslovni uporabi. Glavna funkcija aplikacije je odpiranje dokumentov, ki omogoča njihovo izpolnjevanje, podpisovanje in pošiljanje. Pravim profesionalcem je na voljo naročniški paket, ki odklene vsa močnejša orodja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji