Objavljeno: 28.10.2014 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2014 | Teme: mobilna aplikacija

Tablična joga

V Lenovu so predstavili novo generacijo tablic Yoga. Gre za naprave različnih velikosti, 8, 10 in 13 palcev, ki jih odlikujejo telovadne sposobnosti. Vsako od njih lahko uporabljamo različno, od klasičnega pisalnega položaja do predstavitvenega, kjer tablica visi na steni. V naše radovedne roke je prvi zašel srednji model, Lenovo Yoga Tablet 2.

Posebnosti tablice Lenovo Yoga Tablet 2 so predstavljene v priloženi namenski aplikaciji.

Posebnosti tablice Lenovo Yoga Tablet 2 so predstavljene v priloženi namenski aplikaciji.

Tablice podjetja Lenovo, ki nosijo oznako Yoga, so nekaj posebnega. Večja se hvali s projektorjem, a tudi srednji ne manjka raznolikosti, dobiti jo je mogoče tako v okusu Androida (4.4) kot operacijskega sistema Windows (8.1). Drugačnost tablica Lenovo Yoga Tablet 2 izraža že z oblikovanjem. Iz množice jo izdvaja spodnji ovalen rob, v katerem se skriva baterija, obenem pa rabi kot večnamensko stojalo. Če je rob povsem zaprt, je tablico lažje držati z eno roko (kot knjigo), manjši zasuk stojala jo prelevi v prenosni računalnik, večji v televizor, cel polkrog pa v digitalni okvir, ki omogoča, da jo po zaslugi na novo izvrtane luknje zlahka obesimo na steno.

Desetpalčna Yoga 2, preizkusili smo model z operacijskim sistemom Android, ima zaslon IPS z ločljivostjo 1920 × 1200 pik. V notranjosti ji s hitrostjo 1,33 GHz bije srce v podobi Intelovega štirijedrnega procesorja Atom Z3745. Opremljena je z 2 GB pomnilnika RAM, 16 GB podatkovne shrambe, ki jo lahko razširimo s karticami mikro SD, 8 MP kamero, odličnimi zvočniki ter možnostjo 4G modema. Strojna oprema je dorasla svoji funkciji, sistem deluje tekoče in brez vidnejših težav. Za razliko od predhodnika, opremljenega zgolj z operacijskim sistemom Windows, Yogi 2 ni priložena tipkovnica. Lahko pa jo dokupimo. Čeprav je vgrajena baterija tablico pripravljena držati pri življenju celih 18 ur, je Yoga 2 sorazmerno lahka naprava, saj tehta le 629 gramov.

Lenovo Yoga Tablet 2 je zanimiv in sposoben izdelek, ki dobro služi svojemu namenu. Ob poplavi (zanimivejših) tablic, ki prihajajo na trg v kratkem (iPad Air 2, Nexus 9), pa se kljub temu poraja vprašanje, ali prinaša dovolj, da bi jo opazile množice. Najverjetneje ne.

Lenovo Yoga Tablet 2

Tablični računalnik.

Prodaja: www.alterna.si, www.diss.si, www.mikropis.si.

Cena: 350 EUR.

✓    Izbira operacijskega sistema, dolgoživost baterije, večnamensko stojalo.

✗    Ni ubijalske funkcije.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji