Sony Cybershot DSC-S80

Objavljeno: 1.9.2005 12:19 | Avtor: Arnold Marko | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Julij 2005 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Sony Cybershot DSC-S80 je oblikovan precej ergonomsko in lepo leži v roki. Ohišje, ki je sicer videti kovinsko, je iz plastike. Objektiv ima trikratno optično povečavo, ki je ekvivalent goriščni razdalji med 39 in 117 mm pri leica formatu. Široki kot je torej nekoliko slabši. Svetlobna jakost pri širokem kotu je 2,8, v tele položaju pa skromnih 5,2. V slabši svetlobi tako aparatu hitro poide sapa, če želimo predmete preveč zumirati. Če je svetlobe dovolj, je ostrenje zelo hitro. Pri ostrenju si fotoaparat lahko sicer pomaga tudi z dodatno osvetlitvijo. Ostriti zna od pol metra naprej, makro način pa ostri predmete, ki so oddaljeni točno 10 cm.

Če je ostrenje hitro, pa je drugače s hitrostjo polnjenja vgrajene bliskavice. Ta si namreč vzame kar precej sekund, preden je aparat spet na voljo za slikanje. Poleg tega ob rabi dvojnega bliska za odpravo učinka rdečih oči pride do precejšnjega zamika, kar je lahko moteče.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki