Sony Alpha 350

Objavljeno: 24.6.2008 13:20 | Avtor: Jure Forstnerič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Junij 2008 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Sony, ki je pod lastno blagovno znamko vstopil v svet fotoaparatov DSLR razmeroma pozno z modelom Alpha 100, je zelo hitro predstavil kar nekaj aparatov, najnovejša pa sta dvojčka Alpha 300 in preizkušena Alpha 350. Načeloma gre za enak aparat, le da ima slednji zmogljivejše tipalo (dobrih 14 milijonov pik namesto 10) in posledično počasnejše zaporedno zajemanje slik (dve sliki na sekundo namesto treh).

Sicer je aparat na prvi pogled podoben cenejšemu modelu Alpha 200, ki smo ga pri Monitorju pred kratkim tudi preizkusili. Razporeditev tipk in delo z njimi je tako rekoč enako, tudi menuji so enaki. Za dostop do hitrega menuja skrbi tipka "Fn"; menu je resda pregleden, a bi raje videli kako tipko več, vsaj za hitre nastavitve vrednosti ISO ali temperaturo beline. Zadaj kraljuje 2,7-palčni zaslon LCD standardne ločljivosti 230.000 pik, ki pa je vpet le na zgornji strani in ga lahko nagnemo navzdol ali navzgor. To pride prav zlasti v kombinaciji z novim sistemom za živi ogled slike, pri katerem se premakne zrcalce v okularju in preusmeri svetlobo na drugo, manjše tipalo, ki skrbi za sliko na zaslonu, ne pa tudi za samodejno ostrenje. To tako poteka enako hitro kakor v navadnem načinu. V Sonyju sicer trdijo da so pohitrili samodejno ostrenje, a nam se je vseeno zdelo rahlo počasno (sploh v navezi s kit objektivom).

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki