Objavljeno: 22.4.2014 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2014 | Teme: monitor

Smisel

Brezplačna narava operacijskega sistema Android žal povzroča, da se ta kup kode znajde na napravah, kjer nima kaj iskati. Monitor sicer ni najbolj nenavadno mesto za mobilni operacijski sistem, a tudi ravno samoumevno ni.

A2272PWH kot monitor ni napačen, saj ponuja ločljivost 1920 × 1080 in plejado priključkov, s katerimi lahko nanj priklopimo naprave. Tako na zadnji strani najdemo priključek HDMI, DVI-D in analogni D-Sub. Možnosti za priklop so s tem pokrite in glede na solidni vidni kot, povprečne barve in polno ločljivost bi lahko šlo za povprečen monitor, ki bi znal z nizko ceno zadovoljiti nezahtevne kupce. Pomaga mu še stojalo, ki je pravzaprav noga na zadnji strani in nam omogoča spreminjati naklon zaslonske površine.

Do tu nič pretresljivega, a smo ob informaciji, da na tem kosu opreme teče Andorid 4.1.1, zastrigli z ušesi. Glede na možnost prilagajanja naklona smo pričakovali, da bo šlo za zaslon na dotik. Žal z dotikanjem dosežemo le prstne odtise, ki napravo umažejo. Android tako krmilimo z mišjo in tipkovnico, ki za ta operacijski sistem nista najboljša izbira. Oboje na monitor priklopimo prek štirih priključkov USB, a tega najbrž ne bo počel nihče. Ne, tista miška, ki jo že imamo priklopljeno na računalnik, seveda ne deluje.

Monitor z Androidom je dobra zamisel le na prvo žogo, in še to le ob podpori zaslona na dotik in močne strojne opreme. V AOC so v monitor vgradili dvojedrni procesor Cortex-A9, ki računa z 1,37 GHz in z Androidom nima večjih težav. Tudi grafična enota mail-400 solidno opravlja svoje delo in igro Angry Birds se je dalo igrati. Kljub temu je to povprečen monitor, ki skuša opozoriti nase z dodanim mobilnim operacijskim sistemom, a mu ne uspeva. Pravzaprav ne najdemo življenjskih primerov, kako bi takšna naprava komu prišla prav. Take naprave z zasloni na dotik so vedno zanimive kot blagajne ali zasloni za interaktivne predstavitve v trgovinah. Za statičen monitor, ki bi na zaslonu kazal Android, je boljša izbira nakup ključka HDMI z Googlovim operacijskim sistemom, ki ga priključimo na navaden monitor. Kaj točno so hoteli v AOC s to napravo doseči, najbrž ne vedo niti sami.

AOC A2272PWH

Monitor z Androidom.

Prodaja: elkotex.si

Cena: 380 EUR.

✓    Monitor z Androidom.

✗    Monitor z Androidom?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji