Smisel

Objavljeno: 22.4.2014 | Avtor: Anže Tomić | Kategorija: Preizkusi | Revija: Maj 2014 | Teme: monitor

Brezplačna narava operacijskega sistema Android žal povzroča, da se ta kup kode znajde na napravah, kjer nima kaj iskati. Monitor sicer ni najbolj nenavadno mesto za mobilni operacijski sistem, a tudi ravno samoumevno ni.

A2272PWH kot monitor ni napačen, saj ponuja ločljivost 1920 × 1080 in plejado priključkov, s katerimi lahko nanj priklopimo naprave. Tako na zadnji strani najdemo priključek HDMI, DVI-D in analogni D-Sub. Možnosti za priklop so s tem pokrite in glede na solidni vidni kot, povprečne barve in polno ločljivost bi lahko šlo za povprečen monitor, ki bi znal z nizko ceno zadovoljiti nezahtevne kupce. Pomaga mu še stojalo, ki je pravzaprav noga na zadnji strani in nam omogoča spreminjati naklon zaslonske površine.

Do tu nič pretresljivega, a smo ob informaciji, da na tem kosu opreme teče Andorid 4.1.1, zastrigli z ušesi. Glede na možnost prilagajanja naklona smo pričakovali, da bo šlo za zaslon na dotik. Žal z dotikanjem dosežemo le prstne odtise, ki napravo umažejo. Android tako krmilimo z mišjo in tipkovnico, ki za ta operacijski sistem nista najboljša izbira. Oboje na monitor priklopimo prek štirih priključkov USB, a tega najbrž ne bo počel nihče. Ne, tista miška, ki jo že imamo priklopljeno na računalnik, seveda ne deluje.

Monitor z Androidom je dobra zamisel le na prvo žogo, in še to le ob podpori zaslona na dotik in močne strojne opreme. V AOC so v monitor vgradili dvojedrni procesor Cortex-A9, ki računa z 1,37 GHz in z Androidom nima večjih težav. Tudi grafična enota mail-400 solidno opravlja svoje delo in igro Angry Birds se je dalo igrati. Kljub temu je to povprečen monitor, ki skuša opozoriti nase z dodanim mobilnim operacijskim sistemom, a mu ne uspeva. Pravzaprav ne najdemo življenjskih primerov, kako bi takšna naprava komu prišla prav. Take naprave z zasloni na dotik so vedno zanimive kot blagajne ali zasloni za interaktivne predstavitve v trgovinah. Za statičen monitor, ki bi na zaslonu kazal Android, je boljša izbira nakup ključka HDMI z Googlovim operacijskim sistemom, ki ga priključimo na navaden monitor. Kaj točno so hoteli v AOC s to napravo doseči, najbrž ne vedo niti sami.

AOC A2272PWH

Monitor z Androidom.

Prodaja: elkotex.si

Cena: 380 EUR.

✓    Monitor z Androidom.

✗    Monitor z Androidom?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki